(foto) Un fotograf francez ne arată cum telefoanele ne sorb sufletele și identitatea

screens-stealing-soul-sur-fake-antoine-geiger-23
Foto:Photo Credit: Antoinegeiger.com

Fotograful de origine franceză Antoine Geiger photoshopează fotografiile sale cu persoane ce au fețele mereu ațintite în telefoane lor mobile. Proiectul, intitulat SUR-FAKE, atinge problema dependenței de tehnologii, iar imaginile sugerează ideea de înstrăinare față de mediul înconjurător și absorbție în lumea virtuală.

Fotograful a prelucrat fețele protagoniștilor pentru a le face să pară că sunt absorbite de ecranele telefoanelor sau tabletelor pe care le foloseau. Geiger a vrut sa evidențieze dependența de tehnologie și faptul că suntem atât de preocupați de ce se petrece în lumea virtuală, încât, din afară, totul pare ca și cum aparatele ne trag sufletele în ele și devenim, astfel, prizonierii lor.

Francezul este un artist cunoscut în industrie pentru expozițiile sale controversate și pentru teoriile conform cărora ne alienăm față de corp și minte, atunci când folosim orice dispozitiv. Tânărul Antoine are doar 20 de ani și a trăit în Anglia, Franța și Țările de Jos, iar în ultimii doi ani a avut patru expoziții.

screens-stealing-soul-sur-fake-antoine-geiger-20

screens-stealing-soul-sur-fake-antoine-geiger-23

screens-stealing-soul-sur-fake-antoine-geiger-25

screens-stealing-soul-sur-fake-antoine-geiger-27

screens-stealing-soul-sur-fake-antoine-geiger-28

screens-stealing-soul-sur-fake-antoine-geiger-30

screens-stealing-soul-sur-fake-antoine-geiger-31

1_8_670

3_3_670

4_4_670

6_670

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine