Doritorii să ajute la înverzirea Moldovei sunt invitați să planteze un copac la Bubuieci

faptebune
Foto:Plantăm fapte bune în Moldova

Inițiativa „Seed it Forward” din cadrul ONG-ului „EcoVisio”, în parteneriat cu comunitatea „Plantăm fapte bune în România” organizează, în ziua de 14 noiembrie, acțiunea cheie a proiectului de reîmpădurire „Plantăm fapte bune în Moldova”.

Se vor planta copaci pe un teren degradat din comuna Bubuieci din municipiul Chișinău, cu ajutorul preconizat a 400 de voluntari susținuţi prin energie pozitivă, mâncare sănătoasă şi muzică vie, precum şi de cadouri din partea echipei organizatorilor. Vor fi mobilizați membrii societății civile,  cadrele didactice din întreg municipiul, companii și ONG-uri. Sustenabilitatea iniţiativei va fi asigurată prin desfășurarea acțiunilor de plantare în primăvară și cel puţin cinci ani de monitorizare şi îngrijire a terenurilor reîmpădurite. Această experienţă va servi drept bază pentru viitoarele proiecte din întreaga ţară.

 

Seed it forward

Proiectul „Plantăm fapte bune” are scopul de a informa și de a atrage atenția atât a societății civile, cât și a autorităților asupra necesității vitale a reîmpăduririlor, care nu reprezintă o activitate doar pentru activiştii de mediu, ci o oportunitate de a contribui la un viitor mai bun al ţării. Prin plantări, combatem eroziunea care ne afectează solurile, facem faţă schimbărilor climatice și susţinem biodiversitatea. Pădurile asigură aerul şi apa curată pentru noi şi pentru viitoarele generaţii.

Doritorii de a participa la acest eveniment pot contacta organizatorii pe pagina de Facebook Plantăm Fapte bune în Moldova, dar și pe site-ul www.seeditforward.org. De asemenea, va fi organizată întâlnirea și ghidarea voluntarilor la locul acțiunii în mai multe sectoare ale orașului, începând cu ora 8.30:

Centru – Universitatea Ion Creangă

 

Loc de întâlnire

Ciocana – Stația din fața magazinului Green Hills.

 

Loc de întâlnire

Pentru mai multe detalii, și completarea formularului de participare, accesați pagina de Facebook Seed it Forward. Toți doritorii sunt așteptați cu drag!

 

Locul plantării
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine