(video) Încă 30 de zile de arest preventiv pentru Vlad Filat

11013459_1070984782911605_4593947486649093382_n
Foto:Photo Credit: Facebook / Mircea Zatușevschi

Judecătoria Buiucani a prelungit cu 30 de zile mandatul de arest pe numele deputatului liberal-democrat Vlad Filat. Politicianul este învinuit într-un dosar pentru corupere şi trafic de influenţă, transmite IPN.

Judecătorul Ghenadie Pavliuc a comunicat că demersul procurorilor de a prelungi arestul preventiv a fost acceptat, iar termenul acestuia, care expiră la 14 noiembrie,se prelungeşte cu 30 de zile până la 14 decembrie.

 

 

Procurorul Anticorupţie, Adriana Beţişor, a spus că au fost aduse probe noi care confirmă că, dacă învinuitul va fi cercetat în stare de libertate, ar putea fi admise imixtiuni în cadrul cercetării. Procurorii au calificat ca o eschivare faptul că Vlad Filat a refuzat să vină la şedinţă. Procurorul a refuzat să comenteze informaţiile, lansate anterior de organele de anchetă, privind femeia care a fost anunţată în căutare, fiind bănuită că a participat la spălare de bani şi la procurarea unor bunuri prezente în dosarul Filat.

 

Avocatul politicianului, Igor Popa, a spus înainte de pronunţarea deciziei că a prezentat suficiente probe precum că Vlad Filat nu se va eschiva de la anchetă şi că nu va putea influenţa martorii. Despre faptul că Vlad Filat nu a participat la şedinţa de judecată, Igor Popa a spus că acesta este dreptul său, dacă nu vrea, poate să nu participe. Avocaţii au cerut în această dimineaţă ca judecătorul Pavliuc să fie recuzat pe motiv că ar fi rudă cu liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, însă cererea a fost respinsă. Liderul PDM a negat că ar avea vreo legătură cu magistratul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine