Doi studenți au fost înjunghiați la Iași. Studentul din Moldova a murit

camin
Foto:Fotografie de pe holul căminului unde a murit tânărul din Moldova

Un student de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi a murit, iar altul se află în stare gravă la spital, după ce au fost înjunghiaţi luni dimineaţa, într-un cămin din Copou, de un coleg de cameră.

Cei doi au fost găsiţi după izbucnirea unui incendiu în camera de cămin, focul fiind pus, din primele informaţii, de agresor, transmite AGERPRES.

„Am fost solicitaţi să intervenim la un cămin studenţesc din Copou, unde la etajul unu a izbucnit un incendiu. În urma solicitării, am trimis două autospeciale şi un echipaj medical. În cameră au fost găsite două paturi arse şi două victime ale unei agresiuni. Una dintre ele se afla în stop cardio-respirator. S-a încercat resuscitarea timp de 45 de minute, dar fără rezultat. Cea de-a doua victimă se afă în stare gravă la spital”, a declarat cpt. Silvia Bolohan, purtător de cuvânt ISU Iaşi.

Studentul decedat este din Republica Moldova, iar colegul său care se află la Spitalul Sf. Spridon din Iaşi este din Târgu Neamț, România. Oricum, potrivit martorilor, multe sunt presupuneri, deoarece camera de cămin este pentru cinci persoane, iar despre două din persoane nu se știe nimic.

Bogdan Eduard Pleşcan, directorul Administrativ al Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, a declarat că incidentul a avut loc într-o cameră din căminul C4, din campusul Târguşor.

„Doi studenţi de la Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor au fost înjunghiaţi de un coleg, pe fondul consumului de alcool. Mai multe detalii nu vă pot da”, a declarat Pleşcan.

Agresorul este din Roman, România. Identitatea acestuia este cunoscută, el fiind căutat de polițiști.

Potrivit reporterului #diez, cearta dintre băieți s-a iscat datorită unei datorii. Astfel, agresorul l-a înjunghiat pe un băiat de 18 ori, iar pe altul de 10 ori.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine