Comisia de anchetă în cazul Aeroportului a decis că nu sunt motive de reziliere a concesiunii

aeroport

Comisia de anchetă în vederea examinării situației privind contractul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău a decis unanim că actualmente nu existe motive pentru rezilierea acestuia, a anunțat ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, în cadrul unui briefing de presă.

Raportul a fost aprobat inclusiv de Ministerul Finanțelor. El însă a menționat că în conformitate cu raportul comisiei, Guvernul va verifica mai atent modul de realizare a acestui contact.

„La data de astăzi, nu există temeiuri de concesionare. Nu înseamnă că își onorează integral și excelent obligațiile, dar legislația prevede că atunci când există o încălcare, trebuie stabilită o perioadă de remediere. Și dacă nu vrem să antrenăm Republica Moldova într-o situație litigioasă, trebuie să fim foarte corecți în acțiuni și să acționăm foarte prompt”, a declarat Vladimir Cebotari.

În același timp, el a accentuat că Guvernul urmează să verifice mai atent modul cum concesionarul își îndeplinește obligațiunile, să monitorizeze acțiunile acestuia, să stabilească de unde provin sursele de finanțare, să verifice toate obiectivele pe care le dă în exploatare și care este costul acestora.

Ministrul Justiției a mai menționat că raportul comisiei a fost aprobat unanim de reprezentanții tuturor instituțiilor care au participat. Este vorba inclusiv de Ministerul Finanțelor și Inspecția Financiară a acestui minister care a verificat și sursele de finanțare. Aceasta a stabilit că acestea provin din împrumuturi externe, cât și din venituri din activitate, ceea ce nu contravine contractului de concesionare. Din aceeași comisie au mai făcut parte Serviciul Vamal, Poliția de Frontieră, CNA, SIS și alte instituții.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine