Secret Calculator – aplicația creată în Moldova pentru securitatea informației personale

vadim9collage
Foto:Aplicația Secret Calculator

Secret Calculator este o aplicație multifuncțională care oferă posibilitatea de a ascunde foto, video, contacte pe smartphone-ul vostru și care, de asemenea, întrunește în ea și un calculator cu un web-browser cu surfing anonim.

Conducătorul echipei, Vadim, un tânăr de 24 de ani din Moldova, a lansat aplicația Secret Calculator care deja acumulează în jur de 3.000 de descărcări lunare din App Store.

Aplicația Secret Calculator poate fi găsită aici.

 

Aplicația Secret Calculator
Aplicația Secret Calculator

Această aplicație, care la prima vedere pare a fi un calculator funcțional, ascunde în ea un soft cu capacitatea de a ascunde fotografii, clipuri video, audio, note și marcaje etc. De asemenea, ea conține și un browser pentru navigarea privată pe web, iar în cazul în care uiți parola, ea poate fi resetată.

Despre creatorul aplicației

 

PC:Vadim și Ivan

„Am 24 de ani. După ce am terminat studiile la specialitatea de marketing și logistică, începând cu anul 2012 am activat în calitate de marketolog la o companie de IT din Moldova, ceea ce avea puțin comun cu ceea cu ce mă ocup ]n prezent”, spune Vadim Suprovici, creatorul aplicației.

Studiind aplicațiile care au fost la acel moment pe piață, am înțeles că lipsește una care ar putea oferi utilizatorilor un nivel înalt de securitate pentru informația personală. Deci, am fost nevoit să apelez la un developer competent în acest domeniu, care m-ar putea ajuta.

După mai multe încercări eșuate de a colabora cu mai mulți programatori care au dat dovadă de incompetență, spre final am găsit un tânăr licean fără studii în domeniul IT, însă care era interesat de dezvoltarea acestei aplicații.

 

Secret Calculator

Apariția aplicației Secret Calculator

„Lucrul era împărțit la doi: design-ul și promovarea aplicației era pe umerii mei, iar el răspundea de codul acesteia.

Aproximativ într-o lună era gata prima versiune a calculatorului. Totul părea să fie promițător până la primul update al aplicației, atunci când persoanele care l-au descărcat au pierdut accesul la datele introduse până la update. Cu scopul de a restabili accesul pierdut, pentru a nu pierde utilizatorii, am apelat la a treia persoană, Ivan Pavlenco, un specialist cu experiență, care a scris proiectul din nou și căruia îi sunt recunoscător până în prezent.

Eu consider această aplicație ca fiind una dintre cele mai reușite de acest gen la momentul actual, din simplul motiv că are un număr larg de tipuri de date care pot fi păstrate în ea, cum ar fi: foto, video, audio, contacte, notițe și chiar are un browser pentru web-surfing anonim”, adaugă Vadim.

 

Secret Calculator

Prin ce această aplicație diferă de altele

Încă o funcționalitate care deosebește această aplicație de altele este posibilitatea de a restabili accesul la date în caz că parola este definitiv uitată. Totodată, vreau să menționez că designul aplicației nu permite să fie descoperit faptul că după un simplu calculator e ascuns ceva. În prezent, această aplicație se descarcă în jur de 3.000 de ori lunar. Potrivit feedback-urilor utilizatorilor, putem face concluzia că totul merge bine, iar utilizatorii care au descărcat această aplicație sunt satisfăcuți de produs.

Secret Calculator

Aplicația nu este pentru sistemele Android și Windows Phone. Ceea ce ține de trecerea aplicației pe alte sisteme operaționale – încă nu suntem siguri că această aplicație va fi într-atât de actuală cum e pe iOS, din motiv că sunt multe nuanțe ce țin de politica accesării la sistem în alte OS. Consider că în timpul apropiat vom adăuga încă câteva funcții interesante, care acum sunt în procesul de elaborare.

Vadim preferă iOS

În prezent, pot să spun că domeniul de App Development rămâne foarte avantajos. Pe an ce trece, concurența pe piața aplicațiilor mobile devine tot mai dură, însă oricine are idei interesante și curaj poate atinge succes atât în app development, cât și în alte domenii ce țin de tehnologii informaționale.

În încheiere, aș dori să-i sfătuiesc pe tinerii care doresc să-și înceapă afacerea în acest domeniu să dea dovadă de cât mai multă seriozitate, fermitate și credință în ceea ce fac.

Adrian Alîmov

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine