Au între 12 și 15 ani și au furat peste 30 de biciclete pe parcursul ultimelor două luni

risunok1
Foto:Minori reţinuţi pentru furturi de biciclete Photo Credit: IGP

Patru minori, cu vârstele cuprinse între 12 şi 15 ani, au fost reţinuţi de către forțele de ordinde, fiind bănuiţi de comiterea unui şir de furturi de biciclete din blocurile de locuit ale sectoarelor Centru şi Botanica.

Aceştia au fost localizaţi şi reţinuţi pe urme fierbinţi, după ce au furat patru biciclete din scara unui bloc de locuit, lăsate fără supraveghere.

Anterior, minorii au mai fost reţinuţi de poliţişti pentru astfel de infracţiuni, dar şi pentru furturi din automobile şi răpiri. În cadrul investigaţiilor demarate, poliţiştii au stabilit că minorii le-au sustras având cagule pe cap, după care le-au vândut unor indivizi la o piaţă agricolă din sectorul Centru al Capitalei.

Ulterior, poliţişti au identificat cumpărătorii şi le-au ridicat bicicletele furate, fiind citaţi la inspectorat pentru audiere. Totodată, este de menţionat că, aceşti minori au săvârşit peste 30 de furturi de biciclete pe parcursul ultimelor două luni, care erau vândute imediat la preţuri simbolice.

Astfel, toate materialele probatorii acumulate de către poliţişti sunt transmise Procuraturii sectorului Botanica, conform competenţelor prevăzute de lege. Au fost dipsuse iniţierea mai multor cauze penale pentru furturi în proporţii mari, care prevăd amenzi în mărime de la 6.000 până la 20.000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la patru ani.

În această ordine de idei, poliţia Capitalei solicită cetăţenilor de a asigura protecţia corespunzătoare a bunurilor personale, iar cei care au avut de pătimit, să se adreseze la Inspectoratul de Poliţie al sectorului Botanica pentru depunerea cererilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine