Cel puțin 26 de tineri au murit în urma unei explozii dintr-un club din București

concert colectiv
Foto:Concertul la care a avut loc incendiul PC: Club Colectiv

Mai multe persoane au decedat și alte zeci au fost rănite în urma unei explozii, urmată de un incendiu, care a avut loc vineri seara, în clubul Colectiv din sectorul 4 al Bucureștiului, unde la acel moment se aflau aproximativ 200 de oameni.

UPDATE: Numărul persoanelor decedate a ajuns la 26, sursele medicale vorbesc însă de aproape 40 de morți, transmite Digi24.

Explozia s-a produs în jurul orei 23.10, în clubul Colectiv, unde avea loc un concert. Printre victime se numără și basistul formației care lansa albumul.

Aproape 180 de persoane au fost rănite. Explozia ar fi fost provocată de artificii. Bucăţi de tavan s-au desprins şi au căzut peste oameni.

„Au intervenit 11 mașini de pompieri, 28 de mașini de prim-ajutor de la SMURD, 21 de mașini de la Serviciul de Ambulanță, două mașini de terapie intensivă de la SMURD”, a spus și Raed Arafat.

Potrivit paginii de Facebook a clubului unde a avut loc explozia, în această seară avea loc un concert prin care o trupă își lansa noul album. Lansarea era însoțită „de un show de lumini customizat, precum și de efecte pirotehnice”.

„Vorbim de foarte multe persoane tinere. Se pare că cineva ar fi dat cu artificii la un moment dat, care au ajuns la tavan şi instalaţia electrică ar fi explodat. Imediat s-a creat haos, pentru că toate persoanele încercau să iasă din club. În acest moment, din ce văd eu, nu mai este nicio persoană resuscitată. Oricum, aici, la faţa locului, vorbim despre peste 20 de ambulanţe. Am văzut inlcusiv asistentele de la Maternitatea Bucur care au venit cu perfuzii, cu seringi, cu tot ce au avut la dispoziţie pentru a interveni”, spune reporterul Antenei3.

Încă nu se cunoaște dacă printre victime sunt cetățeni ai Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine