Gheorghe Brega, vicepremierul din partea PL, a fost numit premier interimar

646×4041
Foto:Photo Credit: Timpul.md

Gheorghe Brega, vicepremierul fără portofoliu din partea Partidului Liberal, a fost numit în funția de prim-ministru interimar de către șeful statului, Nicolae Timofti.

Această numire vine după ziua de joi, 29 octombrie, când cabinetul de miniştri în frunte cu liberal-democratul Valeriu Streleţ a fost demis cu votul majorităţii deputaţilor. Moţiunea de cenzură înaintată de Partidul Socialiştilor şi Partidul Comuniştilor a fost susţinută şi de fracţiunea Partidului Democrat, iar în total au votat pentru 65 de deputaţi. Deputaţii PLDM au votat împotrivă, iar liberalii şi cei din grupul Leancă s-au abţinut.

Astăzi, Valeriu Streleţ şi-a prezentat demisia în faţa şefului statului, Nicolae Timofti.

Gheorghe Brega (n. 25 septembrie 1951, în satul Drepcăuți) a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, începând cu anul 2009, din partea fracțiunii Partidului Liberal. Gheorghe Brega a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Chișinău în 1974, fiind specializat în urologie-chirurgie-oncologie. Pe 30 iulie, anul curent, Brega a fost numit viceprim-ministru în componența Executivului condus de Valeriu Streleț.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine