Reveniri care inspiră – o rubrică dedicată tinerilor reveniţi în Moldova după terminarea studiilor peste hotare

far
Foto:FAR - Forumul Absolvenților Reveniți Acasă

Gala Studenților Originari din Republica Moldova și-a extins cadrul în acest an introducând o nouă rubrică dedicată tinerilor deja reveniţi în Moldova după terminarea studiilor peste hotare şi în special realizărilor de care aceștia se bucură.

Această rubrică, intitulată „Reveniri care inspiră”, este creată şi gestionată în parteneriat cu Forumul Absolvenţilor Reveniţi (FAR), care își propun să identifice și să promoveze realizările frumoase și cu impact ale celor reveniți acasă după terminarea studiilor peste hotare.

Sunt încurajați să depună dosare toți cei care:

#1. au studiat peste hotare cel puțin un ciclu academic și au revenit în Moldova după 1 ianuarie 2010;
#2. au fost și sunt motivați de idei creative și dorință de schimbare a realității de acasă;
#3. au realizări care merită povestite studenților de peste hotare, altor tineri reveniți și lumii întregi;
#4. desfășoară activități care produc impact – de ordin social, economic, cultural, la nivel de instituție, comunitate sau chiar național, indiferent de domeniu (lista este doar indicativă).

Organizatorii dezvăluie că sunt în căutare de experiențe care i-ar inspira pe cei proaspăt reveniți, pe cei care intenționează să revină, dar și pe cei de acasă, să-și aplice experiența și cunoștințele acumulate pe parcursul anilor de studii din străinătate în dezvoltarea societății și comunităților de acasă, oricare ar fi domeniul sau amploarea acțiunilor.

 

PC: FAR

Experiențele tuturor participanților vor avea parte de o campanie de promovare organizată de FAR, iar trei dintre ele – cele cu cel mai mare impact motivațional – vor obține mențiuni speciale în cadrul Galei.

„Vrem să promovăm istoriile frumoase și oamenii care ne inspiră în fiecare zi, fără să realizeze acest lucru. Avem multe persoane cu care ne putem mândri, e și timpul să-i cunoaștem”, spune unul din membrii FAR.

Înregistrarea pentru rubrica „Reveniri care inspiră” din cadrul Galei Studenților Originari din Republica Moldova are loc prin intermediul formularului online și este deschisă până în 15 noiembrie 2015. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul FAR.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine