Șansele ca moțiunea de cenzură să treacă, iar Guvernul Streleț să cadă

strelet
Foto:Valeriu Streleț PC: gov.md

Apar mai multe comunicate și informații de la partidele din Parlament, dar nu numai, despre posibilitatea demiterii Guvernului Streleț. Echipa #diez a încercat să colecteze cele mai recente declarații pentru a vedea care sunt șansele ca moțiunea de cenzură înaintată de PSRM să treacă.

PL

 

Mihai Ghimpu PC: Arhiva personală
Mihai Ghimpu PC: Arhiva personală

„Biroul Politic al Partidului Liberal a decis că deputaţii fracţiunii PL în Parlamentul Republicii Moldova vor fi prezenţi joi, 29 octombrie 2015, în plen la dezbaterea moţiunii de cenzură asupra Guvernului AIE 3, dar nu vor participa la procedura de vot”, se spune într-un comunicat difuzat de serviciul de presă al formaţiunii.

PDM 

 

Andrian Candu PC: Privesc.eu
Andrian Candu PC: Privesc.eu

PDM încă nu a anunţat o decizie în acest sens. Recent, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, vicepreşedinte al Partidului Democrat, a declarat că, deşi optează pentru menţinerea AIE-3, PDM ar putea vota, în anumite condiţii, moţiunea de cenzură înaintată de PSRM şi PCRM.

PPEM

 

PC: abcnews.md
PC: abcnews.md

Grupul format din trei deputaţi neafiliaţi, condus de liderul PPEM, Iurie Leancă, de asemenea, nu are anunţată decizia, care va depinde de rezultatul negocierilor pe care le poartă cu unii membrii ai fracţiunii PLDM. „PPEM nu poate să facă coaliţie doar cu PL şi PDM, nu ne ajung voturi pentru o majoritate parlamentară. Dar ştiu că sunt oameni foarte cumsecade în PLDM. Nu este un secret că duc discuţii cu mulţi dintre ei privind aderarea la PPEM. Fac şi acum un apel către ei. Este nevoie de o resetare serioasă a alianţei de guvernare pro-europeană”, a spus Iurie Leancă în cadrul unei emisiuni televizate.

PCRM

 

PC: deschide.md
PC: deschide.md

Vladimir Voronin, preşedintele PCRM, optează pentru demisia Guvernului Streleţ şi formarea unui guvern din tehnocraţi, votat de către toţi deputaţii, cu excepţia celor din PLDM.

PSRM

 

PC: Igor Dodon/Captură Privesc.eu
PC: Igor Dodon/Captură Privesc.eu

Liderul socialiştilor a spus că are ca scop ca, pe cale parlamentară, să fie rezolvate problemele ţării. „Noi vom face tot posibilul ca să nu fie create destabilizări. Noi vom face tot posibilul ca Parlamentul să fie dizolvat şi să fie organizate alegeri parlamentare anticipate”, a subliniat politicianul.

PLDM

 

PC: PLDM
PC: PLDM

Premierul Valeriu Streleţ nu exclude că ar putea să părăsească arena politică, dacă Parlamentul va vota joi moţiunea de cenzură.

Sergiu Mocanu

 

Sergiu Mocanu PC: IPN/ Dan Guțu
Sergiu Mocanu PC: IPN/ Dan Guțu

Guvernul Streleţ va fi demis, iar următorul Guvern va fi condus de către deputatul neafiliat, Iurie Leancă. Afirmaţia a fost făcută de către liderul Mişcării „Antimafie”, Sergiu Mocanu, în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune „TV 7”.

Sursă declarațiilor: IPN.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine