Compania aeriană low-cost Fly Dubai relansează cursa Dubai-Chișinău

Towers of Dubai
Foto:Towers of Dubai

Compania aeriană low-cost Fly Dubai planifică să relanseze cursele directe între Dubai și Chișinău, anunţă Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova (AAC).

În cadrul unei întrevederi a şefului AAC Mircea Maleca cu Directorul General al Autorității Aeronautice Civile a Emiratelor Arabe Unite – Saif Mohammed Al Suwaidi, au participat și reprezentanții Fly Dubai, care au confirmat că retragerea în mai 2015 a companiei de pe piața din Republica Moldova a fost dictată mai mult de aspecte de ordin economic regional, scrie Mold-street.com.

În prezent, Fly Dubai consideră necesară relansarea zborurilor dintre Dubai și Chișinău, iar oportunitatea din punct de vedere economic va sta la baza luării deciziei finale privind posibila relansare în noiembrie-decembrie 2015 a acestei curse”, se arată într-un comunicat de presă al AAC.

Fly Dubai a intrat pe piaţa aeriană din Republica Moldova pe 20 noiembrie 2013, iar Chişinăul a devenit cea de-a 66-a destinaţie a companiei. Peste un an şi jumătate, pe 20 mai 2015, compania şi-a suspendat zborurile din motive comerciale.

Operatorul a început zborurile comerciale pe 1 iunie 2009 şi, în mai puţin de şase ani, şi-a mărit flota la 50 de avioane Boeing 737-800NGs noi şi a ajuns la peste 94 de destinaţii.

Nunta de 100 de milioane

Compania a fost înfiinţată de şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreşedinte şi prim-ministru al EAU şi conducătorul Emiratului Dubai.

Şeicul este unul dintre cei maI bogaţi oameni din lume. Doar nunta sa cu principesa Salama, ce a avut loc în anul 1981, a costat 100 de milioane de dolari, fiind considerată cea mai extravagantă nuntă din lume, potrivit unui top Forbes. Special pentru nunta conducătorului Dubaiului a fost construit un stadion cu 20.000 de locuri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine