(live video) Simpatizanții lui Usatîi protestează în timp ce liderul politic este audiat la CNA

Untitled
Foto:Captură video privesc.eu

După o noapte petrecută în izolatorul CNA, Renato Usatîi este audiat pentru a depune declarații în dosar. În fața instituției, mai mulți simpatizanți ai partidului liderului de la Bălți protestează și cer eliberarea lui.

„Trebuie să fim consolidați. Să luptăm pentru libertatea colegilor noștri. Ei o să se teamă de noi când o să fim uniți”, a spus Igor Dodon, care este prezent la protest.

Reamintim că primarul de Bălți și liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a fost reținut în seara trecută de către un grup de mascați ai Serviciului de Informații și Securitate, chiar la ieșirea din Aeroport. Acesta a fost escortat cu o mașină la Procuratura Generală unde urma să dea declarații.

Potrivit ordonanței semnate de procuror, liderul Partidului Nostru este bănuit de încălcarea articolului 178 Cod Penal, şi anume violarea dreptului la secretul corespondenţei şi al convorbirilor telefonice. Cauza penală pe numele lui Usatîi a fost deschisă la 20 octombrie. Potrivit documentului, acesta a fost citat telefonic să se prezinte la Procuratura Generală, însă din motive necunoscute organelor competente, Usatîi nu s-a prezentat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine