Lupu ar vota pentru ridicarea imunității deputaților PDM, dacă ar fi cazul

small_lupu_md7_(1)
Foto:Marian Lupu PC: PDM.md

Într-un interviu pentru INFOTAG, Marian Lupu a răspuns la mai multe întrebări legate de situația politică din Moldova, cazul BEM și reținerea lui Filat.

La întrebarea dacă ar fi votat la fel (pentru ridicarea imunității) în caz că în locul lui Vlad Filat ar fi fost un membru PD, acesta a răspuns că atâta timp cât sunt probe, adevărul e mai important.

„Să se vină cu solicitare și probe, la fel ca în cazul lui Filat, iar noi votăm‎ și alte ridicări de imunitate. Ancheta BEM trebuie dusă până la capăt și aflat tot adevărul, pentru toată perioada în care s-au dat aceste credite neperformante.”

Ce se va întâmpla dacă se va demite Guvernul Streleț

„Sperăm să nu se întâmple asta, pentru că ar arăta o mare lipsă de maturitate politică și iresponsabilitate. Eu de aceea spuneam mai sus că acum prioritatea alianței este o guvernare eficientă, ca sa fie clar ce susținem. Dacă se va ajunge la demisia Guvernului, indiferent în care formă, partidele pro europene se vor așeza din nou la masa de negocieri și vor trebui să constituie din nou o majoritate și să constituie noul guvern. Din fericire voturi avem, soluții sunt, dar e nevoie de dialog și multă înțelepciune.

PD a anunțat foarte ferm că dorește păstrarea cursului european al Republicii Moldova, că ne dorim ca AIE să-și ducă mandatul până la capat, să se apuce de reforme consistente, iar dacă vor fi probleme legate de programul de guvernare sau programul politic al alianței, le putem ajusta pe parcurs, nu e nevoie să desfacem alianța, iar pe urmă să o facem la loc. Sarcina noastră politică este să evităm o criză politică și mai mare și să evităm anticipatele. Noi vedem cum unii ne provoacă parcă înadins să demitem Guvernul, dar aceștia să știe că nu vor câștiga nimic politic din asta, vom negocia formarea tot a unui guvern pro-european.

Dacă însă PLDM a luat decizia să treacă în opoziție, să aibă curajul să o spună deschis și să nu declanșeze războaie care să provoace căderea alianței. Vom discuta toate acestea la următoarele ședințe ale alianței și sperăm că lucrurile se vor liniști, vom putea sa ne concentrăm doar pe problemele țării, nu pe gestionat emoții și supărări.”

Mai multe detalii din interviul cu Marian Lupu citiți pe INFOTAG.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine