Vlad Filat a depus o plângere penală împotriva primarului de Orhei, Ilan Shor

12144809_1660203064195890_3938536997275872535_n
Foto:Photo Credit: Facebook/ILAN SHOR Official

În seara zilei de sâmbătă, 17 octombrie, Vlad Filat a depus o plângere penală împotriva primarului de Orhei, Ilan Shor, deoarece acesta ar fi depus mărturii false la adresa persoanei sale. Potrivit lui Igor Popa, apărătorul fostului premier, pentru a dovedi aceste afirmații au fost depuse și acte care demonstrează acest lucru.

Popa a refuzat să comenteze decizia judecătorului privind prelungirea cu 30 de zile a arestului preventiv a clientului său, Vlad Filat. „Dacă la Curtea de Apel se va menține arestul preventiv, vom merge la CEDO. Mijloacele de probă care au fost publicate în presă au afectat grav dreptul la apărare al lui Vlad Filat. S-a încălcat prezumția nevinovăției, deoarece nu putem să facem justiție la televizor”, a declarat acesta.

„Publicarea actelor urmăririi penale în internet este o încălcare gravă a articolului 315. Noi sperăm că organele de drept se vor autosesiza și vor porni o cauză penală pentru a depista cine se face vinovat de publicarea acestor mijloace de probă foarte importante”, a mai adăugat Popa.

Avocatul a oferit explicații și vizavi de lipsa lui Filat de la ședința de judecată. „Acesta a depus o cerere prin care a solicitat ca ședința să fie desfășurată în lipsa lui. Totodată, dumnealui a invocat tensiune arterială ridicată. Ieri, Filat ar fi solicitat asistență medicală și a fost examinat de către medicul din izolator.”

Pledoaria avocatului lui Filat a durat aproximativ trei ore, pentru că au fost expuse mai mult de 12 pagini privind apărarea clientului său.

Reamintim că joi, 15 octombrie, Parlamentul i-a retras imunitatea deputatului Vlad Filat, cu votul a 79 de deputaţi, din 101, la cererea procurorului general, Corneliu Gurin. Procurorii anticorupţie îl acuză pe Filat de corupţie pasivă şi trafic de influenţă. După votarea de către deputați a ridicării imunității, fostul premier a fost escortat la Centrul Naţional Anticorupţie, unde a fost reţinut pentru 72 de ore.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine