Dorin Chirtoacă: „Ori facem revoluție, ori presiuni asupra Guvernului”

chirtoaca
Foto:Timpul.md

Republica Moldova are două şanse ca să facă reforme: sau revoluţie, sau presiuni asupra Guvernului. Declaraţia a fost făcută de către vicepreşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, primar de Chişinău, în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune „PRO TV”, Chişinău.

„Ori facem revoluţie chiar acum de hram, depăşim protestul, iar cine preia puterea ne va arăta cum se poate de guvernat mai bine, ori facem presiuni asupra Guvernului. Altă cale nu există. Trebuie de adus din UE practici şi consilieri. Nu ştiu dacă vom ajunge să avem o viaţă normală. Poate peste vreo 40 de ani”, a declarat edilul.

În acelaşi context, fruntaşul liberal a adus acuzaţii în adresa colegilor de alianţă, PDM şi PLDM, pentru situaţia din ţară şi a disculpat formaţiunea pe care o reprezintă. „Noi nu avem credite la acele bănci. Cei care au fost la guvernare au luat banii. PL nu a fost la guvernare. Jurnaliştii trebuie să investigheze şi să publice lista celor care au luat credite din cele trei bănci. PDM este cu probleme, cred că la fel e şi PLDM. PL nu din mare dragoste a acceptat să facă alianţă cu ei. Am avut de ales, ori îi lăsăm şi fac din nou alianţă cu comuniştii, ori cu noi”, a spus Chirtoacă.

Referindu-se la protestele din centrul Capitalei, Dorin Chirtoacă a spus că protestatarii din PMAN sunt sinceri şi vor o schimbare spre bine prin integrarea în UE, iar cei care protestează în scuarul Parlamentului profită de spiritul protestatar pentru a atrage dividende politice şi a prelua puterea. „Cei care protestează în PMAN sunt conştienţi şi nu încalcă legea, iar cei din stânga au sărit peste cal. Sunt nişte anarhişti, care doresc să fie arestaţi pentru a se victimiza”, a declarat Chirtoacă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine