(video) Vino la premiera filmului „The Guide” la evenimentul de totalizare a CRONOGRAF Tur 2015

The-Guide_1000
Foto:Filmul „The Guide”. PC: cinemaframe.ro

Turneul cinematografic CRONOGRAF TUR, ediţia a II-a, se apropie de final. Pe 12 octombrie, ora 17.30, vă invităm la o conferință de presă despre totalizarea proiectului CRONOGRAF TUR și lansarea unui nou proiect cultural în R. Moldova. Conferința de presă va avea loc în incinta Centrului Cultural ODEON, str. M. Eminescu, 55.

La conferința de presă, organizatorii şi partenerii proiectului vor prezenta rezultatele CRONOGRAF TUR, oferind impresii din turneul cinematografic, precum și reflecții asupra distribuției de film în R. Moldova la momentul actual.

Din dorința de a aduce filmul documentar mai aproape de publicul larg, OWH Studio a organizat, al doilea an consecutiv, în perioada iulie-septembrie, caravana cinematografică CRONOGRAF TUR, eveniment-satelit al Festivalului Internațional de Film Documentar CRONOGRAF, care a presupus un șir de proiecţii de filme în 21 de localităţi din Republica Moldova. În luna noiembrie, CRONOGRAF TUR va ajunge și peste hotarele țării: la Iași și Cernăuți.

În cadrul evenimentului, va avea loc premiera absolută în Republica Moldova a filmului „THE GUIDE”, o producție ucraineană, dramă istorică realizată de celebrul regizor şi scenarist Oles Sanin. Producătorul filmului și directorul companiei independente de film „Directory Films”-Igor Savychenko va fi prezent la eveniment pentru discuții cu publicul și presa.

Filmul de lung metraj „THE GUIDE” a fost turnat de compania „Pronto film” cu sprijinul Agenţiei de Stat pentru Cinematografie a Ucrainei, fiind înaintat din partea Ucrainei în anul 2014 pentru premiul „Oscar” al Academiei americane de film la categoria „Film în limbă străină”. Filmul este laureat al mai multor festivaluri cinematografice internaţionale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine