Ești creativ și iscusit? Fă un brad neobișnuit și participă la competiția Balul Brazilor de Crăciun

IMG_5168
Foto:PC: #diez

A fost dat startul înscrierilor în cadrul concursului anual „Balului Brazilor de Crăciun” care se va desfășura în perioada 20 noiembrie–10 decembrie. Cele mai frumoase lucrări vor fi expuse timp de trei săptămâni la Muzeului Național de Istorie a Moldovei, iar mai apoi vor fi licitate în cadrul evenimentului anual.

Dacă până acum puteau participa doar studenții Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice şi cei de la Universitatea Tehnică din Moldova, anul acesta organizatorii au decis că în cadrul concursului pot participa atât studenții instituțiilor de învățământ cu profil artistic, cât și artiștii profesioniști, fără limită de vârstă. De menționat că în acest an competiția se va desfășura mai devreme, astfel încât posesorii brazilor licitați să se poată bucura de ei cât mai mult timp cu putință.

Potrivit organizatorilor, la cea de-a V-a ediție aceștia vor accepta în expoziție maximum 100 de brazi, iar în cazul înscrierii în concurs a mai multor brazi, organizatorii își asumă dreptul să facă o preselecție a celor mai reușite lucrări.

Bradul ideal participant în competiție trebuie:

– Să fie mai înalt de 100 de cm;
– Să fie confecționat din materiale rezistente şi bine asamblate, astfel încât să nu se deterioreze şi să poată fi ușor transportat;
– Pentru un mai bun aspect al bradului, autorul lucrării poate să prevadă în construcția acestuia un sistem de iluminare. Autorul bradului are datoria să testeze iluminarea bradului în momentul transmiterii acestuia la muzeu și să se asigure de funcționalitatea iluminării.

Doritorii de a participa în concurs trebuie să completeze acest formular până la data 13 noiembrie.

12047129_1627191260854708_1446028807502826256_n

Dacă te-ai decis și vrei să participi în concurs, atunci trebuie să știi că bradul trebuie prezentat la Muzeul de Istorie a Moldovei pe data de 18 noiembrie, până la ora 17.00. (Strada 31 August 1989 121 A).

În cadrul Balului Brazilor de Crăciun, care va avea loc pe 11 decembrie, cele mai frumoase lucrări vor fi licitate și va fi desemnat câștigătorul premiului „Cel mai frumos Brad de Crăciun”. Din sursele financiare adunate în urma licitației, vor fi înmânate patru premii:
Premiul I – 7.000 de lei + cadouri,
Premiul II – 5.000 de lei + cadouri,
Premiul III – 2.000 de lei + cadouri,
Premiul „Ales de Public” – 3.000 de lei + cadouri.

Indiferent de suma investițiilor în rechizitele folosite pentru confecționarea bradului, autorul bradului va primi jumătate din suma ridicată din vânzarea lucrării sale. Cealaltă jumătate va merge în fondul proiectului ARTERAPIA.

IMG_53811

Ca și în anii precedenți, vizitatorii Expoziției Brazilor de Crăciun vor avea posibilitatea să liciteze și să voteze, în baza biletului de intrare, pentru bradul preferat din expoziție. Bradul care va acumula cele mai multe voturi de la vizitatori va fi desemnat câștigător în categoria „Ales de Public”. De asemenea, vizitatorii Expoziției Brazilor de Crăciun vor putea participa la o licitație silențioasă a lucrărilor expuse. Aceasta constă în scrierea, în lista de licitație atașată la brazii expuși, a sumei pe care vizitatorul este gata să o doneze.

Totodată, banii de pe urma licitației vor fi repartizați între mai mulți beneficiari. Printre aceștia se numără Hospice Angelus, Internatul pentru fete din Hâncești, Centrul pentru copii cu autism „Puzlle Kids”, Organizația „Învingem mucoviscidoza” și altele. Cel mai mare beneficiar al acestei ediții este proiectul ARTERAPIA, un proiect ce și-a propus ca obiectiv colectarea de fonduri pentru animarea spațiilor din spitalele pentru copii din țară.

Evenimentul este organizat de Asociația „K Lumea”, fondatoarele căruia sunt Viorica Nagacevschi și Nata Albot.

Pentru mai multe detalii accesează acest link.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine