La Chișinău va fi lansată o carte științifică despre agresivitatea umană

unnamed
Foto:Cartea Homo aggressivus de etologul și doctorul în biologie Dorian Furtună

Prima carte de etologie umană și psihologie evoluționistă din Republica Moldova va fi lansată miercuri la Chișinău. Cartea este intitulată „Homo aggressivus. De ce nu se opresc războaiele și violența”, avându-l ca autor pe etologul și doctorul în biologie Dorian Furtună. Lansarea va avea loc pe 7 octombrie, la Biblioteca Națională din str. 31 August 1989, 78 A, cu începere de la ora 17.00.

În carte veți găsi informație despre agresivitate, instincte, violență, comportamente umane și fenomene sociale: De ce suntem agresivi, cum s-a format caracterul războinic al speciei umane, care sunt factorii declanșatori ai comportamentului violent în zilele noastre, cum ne influențează genele, mediul și educația și ce impact au frustrările asupra echilibrului nostru emoțional – toate aceste și multe alte aspecte ale agresivității sunt pe larg prezentate în cartea „Homo aggressivus”.

Autorul, Dorian Furtună, etolog, doctor în biologie, a reușit să îmbine cercetări, exemple și teorii din cele mai diverse domenii științifice, pentru a ne oferi un tablou integru, clar și convingător despre cum a evoluat comportamentul agresiv, cum se manifestă în cadrul societăților contemporane și de ce este atât de dificil să reducem gradul de violență în lume.

Din punct de vedere al interesului profesional, cartea este utilă pentru studenții de la facultățile de psihologie, sociologie, antropologie, biologie, politologie, drept. Cu atât mai mult pentru profesorii de la aceste facultăți. Pentru psihologii practicieni. Pentru politicieni și analiști politici. Pentru jurnaliști. Pentru pedagogi. Pentru părinții interesați de practicile de parentaj eficient. Pentru toți cei care vor să înțeleagă mai bine subtilitățile comportamentului uman în general și ale actelor agresive în particular.

În mai puțin de o lună de la publicare, „Homo aggressivus” de Dorian Furtună a devenit cea mai bine vândută carte pe Bestseller.md și cea mai bine vândută carte științifică din ultimii trei ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine