În această toamnă vor fi plantate suprafețe considerabile de pădure

plantare_Snagov_Giulia_si_Marian_Soci_foto_Constantin_Opris_40adb4e91e
Foto:PC: libertatea.ro

În toamna anului curent, întreprinderile silvice din Moldova vor executa lucrări de extindere a suprafețelor cu vegetație forestieră pe 2.500 de hectare și vor crea culturi silvice în fondul forestier pe o suprafață de 548 de hectare. Anunțul a fost făcut în cadrul unei ședințe convocate de directorul Agenției „Moldsilva” la Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice.

Responsabilii au informat că unitățile silvice dispun de cantități suficiente de puieți care pot asigura cererea din partea întreprinderilor, administrațiilor publice locale și instituțiilor de învățământ care intenționează să planteze copaci.

În cadrul ședinței au fost calculate cheltuielile necesare pentru efectuarea lucrărilor de extindere a suprafețelor forestiere din R. Moldova din toamna anului curent, dar și costurile pentru pregătirea solului, plantarea culturilor silvice și materialul săditor necesar pentru lucrările din primăvara anului 2016.

Directorul general al Agenției „Moldsilva”, Ion Cebanu, le-a cerut conducătorilor întreprinderilor silvice să identifice și alte surse de venit în afară de masa lemnoasă. S-a vorbit despre dezvoltarea ramurii de gospodărire cinegetică, promovarea culturilor energetice și a produselor accesorii ale pădurii, cum ar fi plantele medicinale sau pomușoarele.

Veronica Railean

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine