Atenție! Troleibuzele și autobuzele și-au schimbat itinerarele ca urmare a blocării bd. Ștefan cel Mare și Sfânt

rtec
Foto:PC: rtec.md

În urma blocării bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt de către protestatarii din scuarul Parlamentului Republicii Moldova, prin instalarea corturilor în stradă, în perimetrul străzilor Maria Cebotari – Serghei Lazo, transportul public va circula temporar urmând un traseu diferit.

Noile itinerare stabilite de autorități sunt:

Troleibuze:

1. Rutele de troleibuz care circulă pe bd. Ştefan cel Mare și Sfânt în direcţia Buiucani:

De pe bd. Ştefan cel mare şi Sfânt, pe str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, str. Bucureşti, str. A. Şciusev şi continuare pe traseele stabilite;

2. Rutele de troleibuz care circulă pe bd. Ştefan cel Mare și Sfânt în direcţia Botanica:

De pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt pe str. A. Şciusev, str. Bucureşti şi în continuare pe traseele stabilite;

3. Ruta nr. 2 şi nr. 4:

De pe str. A. Puşkin pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt şi în continuare pe traseele stabilite.

Autobuze:

1. În direcţia Buiucani:

De pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt pe str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, str. Bucureşti, str. S. Lazo şi în continuare pe traseele stabilite;

2. În direcţia Botanica:

De pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt pe str. S. Lazo, str. Bucureşti, str. A. Puşkin, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt şi în continuare pe traseele stabilite.

În același context, Primăria municipiului Chişinău a depus deja cerere de chemare în judecată, pentru a interzice desfăşurarea acţiunii de protest pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, motivând că   acţiunea de protest se desfăşoară cu încălcarea Legii privind întrunirile, care stipulează expres că sunt interzise întrunirile prin care se urmăreşte încălcarea ordinii publice sau drepturile şi libertăţile altor persoane. În situaţia dată, cu certitudine este încălcată atât ordinea publică, cât şi periclitată circulaţia transportului public, iar locuitorilor Chişinăului le este încălcat dreptul de a se deplasa pe străzile oraşului, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine