Dismalandul lui Banksy se va transforma în azil pentru refugiații din Calais

banksy-theme-park-dismaland-15
Foto:PC: Yui Mok—PA Photos

Toate materialele lemnoase și întreaga armătură din Dismalandul lui Banksy – expoziția și parodia subversivă a parcurilor tematice din franciza Disneyland, – vor fi transmise refugiaților din localitatea Calais în nordul Franței.

Expoziția Dismaland, situată pe malul mării din localitatea Weston-super-Mare, Marea Britanie, ajunge la un bun sfârșit, după ce a cauzat un boom turistic, aducând câștiguri de peste 30 de milioane de dolari micului oraș prin intermediul a peste 150 de vizitatori ai expoziției, anunță Mashable.

Într-un anunț făcut pe pagina web a Dismalandului, artistul a confesat că materialele expoziției vor fi utilizate pentru a construi locuri de adăpost pentru refugiații din orașul-port francez. Actualmente, localitatea Calais este casă a 3,5 mii de refugiați. Criza refugiaților a fost una din tematicile abordate în cadrul Dismalandului lui Banksy.

În seara închiderii expoziției și parcului, formația Pussy Riot a interpretat piesa „Refugee” în cadrul evoluției sale pe scenă, unde a vorbit și criticat modul în care guvernele europene se descurcă cu criza curentă.

Dismaland a fost închis pe 27 septembrie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine