Participă la o convenție de cosplay în România și câștigă premii de până la 8.000 de dolari

Cosplayers-juriu
Foto:Juriul competiției de cosplay, PC: DreamHack

În cadrul DreamHack Cluj-Napoca, evenimentului de amploare, destinat pasionaților de IT și jocuri de calculatoare, va avea loc o competiție internațională de cosplay, unde ești invitat să participi.

Cosplay este supranumită practica, care presupune ca o persoană să se îmbrace, deghizeze și să adopte comportamentul unuia din eroii preferați dintr-o carte, film, joc video. DreamHack Cluj-Napoca va găzdui PGL Cosplay Open – convenția cu cele mai mari premii din România, în valoare totală de 8.000 dolari.

Patru celebrități ale cosplay-ului mondial vor participa în calitate de jurați la convenția PGL Cosplay Open, iar pe lângă sesiunile de jurizare, vedetele vor participa la workshop-uri, prezentări, vor semna autografe și vor face poze alături de fani.

Cosplayerii care vor să se înscrie în concurs pentru șansa de a câștiga un loc pe podium cu o valoare totală de 8.000 de dolari mai au timp până pe 9 octombrie 2015. Formularul de înscriere se află pe site-ul oficial DreamHack Cluj-Napoca.

Celebritățile ce vor juriza competiția sunt canadiana Marie-Claude Bourbonnais, recunoscută ca fiind un cosplayer tehnic, construind costume și recuzită de înaltă calitate.

 

PC: DreamHack

Tabitha Lyons, Anglia, un expert al lucrului cu latex și spumă sintetică, alături de tatăl ei, Nic Samiotis. De asemenea, cei familia Lyons și-au creat propria companie, numită Artyfakes, furnizând costume și recuzită în toată lumea. În timpul ei liber îi place să streameze Hearthstone sau jocuri old school, ca Mariokart 64.

 

PC: DreamHack

Poloneza Calypsen Cosplay, o tânără talentată de 19 ani, care deja a reușit să impresioneze și să câștige apreciere pentru abilitățile ei. Ei îi place să lucreze la costume gen armură, folosind materiale ca worbla și spumă PVC. De asemenea, ea lucrează cu polizorul și pistolul de lipit. Îi place pizza și Assassin’s Creed.

 

PC: DreamHack

A obținut locul I întruchipând-o pe Diana din League of Legends în timpul Hall of Games, în 2014, din Wroclaw, Polonia și locul I cu Lady Arthas din World of Warcraft la concursul Animatsuri din Varșovia, în 2015.

Românca Dyana Smythe, care lucrează constant la costume și va reprezenta România la EuroCosplay Champioship la MCM Expo în Londra, chiar înainte de a veni la Cluj-Napoca.

 

PC: DreamHack

Programul pentru PGL Cosplay Open va include competiția, adică preselecția și show-ul de pe scenă, workshop-uri, vizionări de filme și alte activități pentru cosplayeri. Cosplayerii care vor veni în costume la DreamHack Cluj-Napoca 2015 vor avea accesul liber la eveniment și la PGL Cosplay Open.

Cosplayerii sunt rugați în mod deosebit să intre în grupul de Facebook PGL Cosplay Open, unde pot ține legătura cu organizatorii concursului. Mai multe detalii despre DreamHack Cluj-Napoca găsești pe #diez.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine