În curând, Instagram va testa publicitatea în feed-ul utilizatorilor săi

insta
Foto:PC: digitaltrends.com

Din săptămâna următoare, în feed-ul utilizatorilor americani de Instagram va apărea publicitatea. Inițial, acesta va fi un mic experiment din partea Instagramului – va fi postată o imagine textuală, pentru ca rețeaua de socializare să identifice ce fel de emoții trezește aceasta.

Imaginile și filmulețele vor fi etichetate cu mesajul „Sponsored”, exact ca și pe Facebook, doar că în colțul de dreapta, unde de obicei este indicat timpul publicării imaginii. La o distanță de un click, utilizatorii vor putea afla mai multe despre modul în care publicitatea va funcționa pe Instagram, informează The Runet.

„Ne dorim ca publicitatea să fie artistică și atrăgătoare, iată de ce pentru început vom colabora cu puține branduri, care deja de ceva vreme sunt parte a comunității Instagram”, informează administratorii blogului rețelei de socializare.

Pentru a ascunde publicitatea, va trebui să faci click pe numele brandului de sub imagine și să scrii ce nu îți place în această publicitate. Potrivit reprezentanților Instagram, această metodă îi va ajuta să creeze o publicitate mai interesantă.

„Scopul este de a crea din Instagram un loc unde lumea vine să comunice și să se inspire. Dacă Instagram se va dezvolta ca afacere, vom putea să lucrăm mai bine în cadrul comunității mondiale, care este în permanentă creștere, astfel păstrând simplitatea, pentru care sunt pe larg apreciați”. Mulți utilizatori au dat un feedback negativ la această veste, mulți „amenințând” că vor șterge aplicația mobilă îndată când va apărea publicitatea.

La 23 septembrie curent, Instagram număra peste 400 de milioane de utilizatori, dintre care 75% locuiesc în afara Statelor Unite. Instagramerii distribuie mai mult de 80 de milioane de poze pe zi, informează Mac World.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine