(foto) O nouă pictură murală va fi desenată la Botanica de artiști autohtoni și polonezi

radu dumbrava
Foto:Schiță de Radu Dumbravă

O nouă pictură murală va fi pictată pe un bloc locativ din sectorul Botanica, situat pe strada Independenței 24/1, de un grup de artiști autohtoni și polonezi.

Tânărul Radu Dumbravă a realizat schița pentru proiectul polonez, în urma sugestiilor și deciziilor luate în echipă, desen ce urmează să suporte, totuși, unele modificări de la varianta propusă inițial.

Lucrul va începe azi, 25 septembrie, fiind necesară instalarea schelelor și pregătirea zonei pe care se va picta, iar de mâine, sâmbătă, 26 septembrie, echipa va începe procesul de creație.

Radu a spus pentru #diez că, pe lângă colaboratorii polonezi, împreună cu el vor lucra și artiștii din Moldova Valeriu Jabinschi și Filip Orlov.

Proiectul finanțat de Culture.pl este o colaborare dintre Școala de Artă Murală din Gdańsk, alături de polonezul Rafał Roskowiński, cu Monumental Art festival.

Acesta este primul proiect la care muncește tânărul artist Radu Dumbravă, acumulând anterior experiență participând la lucrări de grup ce au presupus pictarea altor murale din sectorul Botanica din Chișinău.

UPDATE: Locatarii blocului unde urma să fie pictata lucrarea au refuzat ca pe casa lor să apară o astfel de creație. „Acum vin de la blocul unde urma să înceapă lucrarea. Datorită unei locatare scandalagioaice și a unui individ care tot agresa verbal reprezentanții primăriei și a fondului locativ, s-a decis modificarea locației. Oamenii au zis ca n-au nevoie de desene”, a scris Aftenev Sergiu, reprezentatul companiei ce urma să livreze vopsea pentru pictură.

Urmărește pe #diez cum va evolua creația și ce rezultat va fi obținut!

 

PC: Facebook/Radu Dumbravă
PC: Facebook/Radu Dumbravă
PC: Facebook/Radu Dumbravă
PC: Facebook/Radu Dumbravă
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine