Doctoranzii pot obține o bursă de studii la Universitatea Princeton

grad
Foto:PC: wikimedia.org

Tinerii cercetători sunt invitați să se înscrie la Programul Fung, ce aparține bine-cunoscutei Universități Americane Princeton, unde vor avea ocazia să facă o cercetare pe tema „Societatea Internațională: Instituțiile și Actorii în Guvernarea Globală” în anul academic 2016-2017.

Candidații trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

#1. Trebuie să fi obținut studiile doctorale nu mai devreme de 1 septembrie 2006. Echivalentul doctoratului american se acceptă, însă studiile trebuie să fie obținute cel târziu acum zece ani.

#2. În momentul înregistrării la program, candidații nu trebuie să locuiască în SUA.

#3. Bursele vor fi oferite candidaților care s-au evidențiat prin reușita remarcabilă și dispun de valori intelectuale deosebite, dar încă sunt la început de carieră. Astfel, importanța temei disertației candidatului, relevanța acesteia la tematica programului, lucrările anterioare de cercetare ale candidatului, abilitatea acestuia de a contribui la viața și schimbul intelectual în cadrul programului, dar și experiența de muncă a candidatului în afara SUA va fi apreciată la maxim. Comitetul de selecție urmărește scopul de a stabili bazele unui grup de bursieri, ale căror lucrări vor reprezenta diverse abordări analitice și background disciplinar.

#4. Cetățenii oricărei țări, indiferent de rasă, origine, sex, orientare sexuală, vârstă, statut marital sau dizabilități sunt eligibili.

Dosarul de înscriere trebuie să conțină următoarele documente în engleză:

# Formularul de înregsitrare completat;
# O scrisoare de motivare de cel mult 1,5 pagini;
# CV și bibliografie;
# Propunerea de cercetare de maxim trei pagini;
# Un exemplu din teza de doctorat – poate fi un capitol sau un articol de maximum 50 de pagini;
# O scrisoare oficială de la angajatorul candidatului, scrisoare care confirmă că în cazul obținerii bursei, candidatului i se va permite să petreacă anul academic 2016-2017 la Universitatea Princeton.
# Trei scrisori de recomandare confidențiale, încărcate direct de către cei care îl recomandă pe candidat.

Toate acestea trebuie executate până la 1 noiembrie 2015. Bursierii vor sta în rezidența Universității Princeton în cadrul perioadei academice 1 septembrie 2016-30 iunie 2017. Astfel, se așteaptă ca ei să interacționeze cu ceilalți participanți și să se implice activ în seminarele programului și în alte evenimente din campus.

Detalii complete despre program afli pe pagina oficială a Universității Princeton.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine