Cea de-a XV-a ediție a expoziției naționale Fabricat în Moldova, organizată tradițional de către Camera de Comerț și Industrie, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, va avea loc în perioada 3-7 februarie, 2016, și va cuprinde, pe lângă expoziția de produse și servicii autohtone, un amplu program de afaceri.
„Am decis în acest an să lansăm expoziția Fabricat în Moldova cu o săptămână mai târziu decât de obicei, pentru că totuși e o perioadă cu sărbători și astfel oferim mai mult timp de pregătire pentru întreprinzători. Și de data aceasta va avea loc, în paralel cu expoziția națională „Fabricat în Moldova”, un amplu program de afaceri, focusat direct pe interesele operatorilor economici, mai ales în conjunctura economică actuală, care le va oferi posibilitatea de a discuta oportunitățile investiționale pentru dezvoltarea afacerilor și atragerea proiectelor străine. De asemenea, vor fi organizate seminare de instruire antreprenorială, prezentări de companii, workshop-uri, master-classuri și prezentări ale programelor donatorilor străini”, a subliniat președintele Camerei de Comerț și Industrie, Valeriu Lazăr.
Programul de afaceri se va desfășura sub sloganul „Competitivitate – Performanță și Calitate”, având în vedere situația geo-economică creată, odată cu intrarea în vigoare a Acordului de Comerț Liber Aprofundat și Cuprinzător și deschiderea unor noi uși spre piața europeană. În acest context, creșterea competitivității și performanței întreprinderilor moldovenești atât la nivel local, cât și internațional devine o sarcină primordială.
Vezi cum a fost la ediția din acest an a expoziției „Fabricat în Moldova”.
Pe parcursul anilor, evenimentul menționat a devenit un instrument de promovare a mărfurilor și serviciilor autohtone, de testare a acestora la capitolul cerere, consolidarea pozițiilor pe piață, stabilirea contactelor de colaborare pentru oamenii de afaceri din țară și de peste hotare.
Scopul expoziției este de a contribui la crearea condițiilor favorabile pentru susținerea producătorului autohton și integrarea companiilor moldovenești în comerțul internațional prin fabricarea produselor și prestarea serviciilor conform standardelor de calitate ale UE, încurajarea implementării managementului calității la întreprinderile autohtone, dar nu în ultimul rând și promovarea imaginii Republicii Moldova la nivel internațional.
De-a lungul celor 14 ediții, la expoziție au luat parte peste 3.000 de antreprenori autohtoni din toate regiunile republicii, iar interesul sporit a fost manifestat nu doar din partea expozanților, dar și a sutelor de mii de vizitatori.
Veronica Railean