Un tânăr a lovit o femeie cu motocicleta și a părasit locul accidentului. Ce riscă acum

da81cc29ae8aa9772c0883f653e7e7750dea2d980fa9173e1cbcdf737da27835_1
Foto:PC: igp.gov.md

Un tânăr de 21 de ani, din satul Cotiala, raionul Briceni, riscă până la doi ani de închisoare pentru că a părăsit locul accidentului.

La 19 septembrie curent, în jurul orei 21:00, în localitatea Beliavinți, raionul Briceni, a avut loc un accident rutier, în urma căruia o femeie de 71 de ani a fost traumatizată. Șoferul a părăsit  locul accidentului, dar la scurt timp, a fost arestat de poliție.

Deplasată la fața locului, grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Briceni a depistat o urmă de derapare și un fragment de masă plastică de culoare roșie. Pentru a fi indentificat autorul accidentului au fost solicitați polițiștii de patrulare.

La scurt timp, verificările efectuate de polițiști au condus la identificarea  șoferului, care la momentul producerii accidentului conducea o motocicletă de model „ALFA”, iar la domiciliul suspectului, polițiștii au depistat motocicleta avariată. Mai mult decît atât, tânărul avea diferite leziuni corporale, ceea ce demonstra implicarea acestuia în accident. Fiind audiat de forțele de ordine, suspectul și-a recunoscut vina.

Pe numele șoferului a fost inițiată o cauză penală în baza art. 266 Cod Penal al RM care prevede amendă în mărime de până la 10 mii de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, sau închisoare de până la doi ani.

În acest context, Inspectoratul General al Poliției atenționează conducătorii auto să informeze imediat serviciile abilitate în cazul producerii unui accident rutier şi să nu părăsească locul faptei până la venirea acestora.

 Veronica Railean

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine