(foto) Rebeliune, dragoste și pasiune în picturile artistei Nicoleta Vacaru, expuse la Chișinău

IMG_0906
Foto:Expoziția personală a tinerei artiste Nicoleta Vacaru

Tânăra artistă Nicoleta Vacaru și-a vernisat cea dintâi expoziție personală de pictură în Moldova, în seara zilei de vineri, 19 septembrie, reușind să cucerească până în acest moment atât publicul din țară, cât și cel de peste hotare, promovând produsul autohton prin intermediul picturilor sale pe etichete de vin expuse în Franța.

Născută la 22 mai 1987, într-o familie de profesori de istorie din orășelul Orhei, Nicoleta Vacaru urmează Școala de pictură din localitatea natală între 2000 și 2003, iar în perioada anilor 2006-2013 este studentă la Universitatea Tehnică a Moldovei, Facultatea Urbanism și Arhitectură.

 

În prezent, creează lucrări inedite, fiind și conducătoarea Atelierului de Creație NICOLART. În luna ianuarie curent, tânăra artistă a prezentat o serie de expoziții în Franța, cu susținerea Alianței Franceze din Moldova și CCI France Moldavie. Aceste evenimente organizate la Messac (Cave des bateliers), Ancenis (La Maison des Vins d’Ancenis) și Nantes (hotelul Radsson Blu), în Vestul Franței, au combinat plăcut operele artistei cu degustația de vinuri moldovenești pentru care Nicoleta Vacaru a creat etichetele, despre care poți descoperi mai multe într-un articol pe #diez.

 

După cele trei expoziții pe care Nicoleta le-a organizat în Franța, aceasta este prima sa expoziție personală de pictură din Moldova. Vizitatorii au avut ocazia să admire circa 17 lucrări, pe care Nicoleta le-a creat timp de jumătate de an, revenind în ianuarie din Franța.

 

„Stilul în care pictez este o combinație între pop-art și modernism”, a remarcat artista. „Sunt arhitect de profesie și acest lucru își lasă amprenta asupra lucrărilor mele, deoarece totul este destul de tehnic și strict.” Drept sursă de inspirație pentru Nicoleta, pe lângă arhitectură, servesc și sentimentele pe care le trăiește. Sentimentele pe care le transmit picturile Nicoletei, precum a afirmat însăși ea, sunt rebeliune, dragoste și pasiune.

 

Potrivit tinerei, cel mai important pentru un viitor în domeniul picturii este să călătorească cât mai mult cu expoziții. Un viitor în Moldova pentru un tânăr artist, potrivit Nicoletei, este posibil atâta timp cât granițele Internetului sunt deschise și există posibilitatea să expună și să vândă oriunde.

Un sfat de la Nicoleta Vacaru tinerilor care își doresc o lansare pe tărâmul creației: „Important e să facă totul din plăcere și să experimenteze cât mai mult”.

Iată câteva imagini de la vernisaj:

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine