PLDM reacționează la plecarea lui Știrbate. „Să-și depună mandatul de deputat”

pldm2014
Foto:Photo Credit: PLDM.md

Partidul Liberal Democrat a remis un comunicat de presă în care susține că decizia lui Petru Știrbate de a pleca din partid face parte din campania de denigrare a partidului, care ar fi „orchestrată atât din interiorul, cât şi din exteriorul ţării, cu scopul de a slăbi alianţa de guvernare şi de a deturna parcursul european al țării noastre”.

Potrivit aceluiași comunicat, „un asemenea pas, făcut într-un context geopolitic sensibil, trezeşte grave semne de întrebare – cărui interes serveşte această decizie. Gestul survine pe fundalul avertizărilor din ultimul timp, inclusiv din partea partenerilor externi, despre tentativele de stopare a cursului de integrare europeană. De aceea, o asemenea decizie nu este deloc întâmplătoare, mai ales că ea a fost deja enunţată anterior de unii oponenţi ai vectorului european”.

Cei din PLDM consideră că este de datoria morală a lui Petru Ştirbate ca acesta să-şi depună mandatul de deputat obţinut cu susţinerea generală a membrilor şi structurilor PLDM.

Reamintim că Petru Ştirbate, deputat în Parlamentul Moldovei din partea Partidului Liberal Democrat, a anunțat astăzi, 17 septembrie, că părăsește fracțiunea. „Partidul din care fac parte nu este gata, din păcate, să iasă din cercul vicios în care se află deja de prea mult timp. Ca şi celelalte partide de la guvernare, PLDM se află într-o gravă criză de credibilitate şi nu există voinţă internă de a ieşi din această criză. Timpul însă nu mai lucrează în favoarea partidelor, ci împotriva Republicii Moldova. Dacă vom sta mai departe şi vom aştepta ca partenerii de dezvoltare să facă reformele la noi în ţară, ne vom adânci şi mai tare în această criză,” se arată în mesajul lui Știrbate.

Acesta a anunțat că va activa în calitate de deputat independent şi că va susține în continuare guvernul pro-european.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine