Istorii de succes și motive de ce trebuie să devii un social media pro cu Rockit Academy

students
Foto:PC: Rockit Academy

Dacă dorești să devii un profesionist în domeniul social media, ești îndemnat nu doar de Rockit Academy să participi la cursurile acesteia, dar și de studenții primei ediții a Academiei.

Prima ediție marca Rockit Academy a avut loc în luna ianuarie a acestui an, când studenții au avut șansa de a deveni profesioniști în comunicarea digitală, iar unii chiar și-au găsit un loc de muncă în domeniu, datorită Academiei. Echipa #diez a discutat cu două studente ale primei ediții Rockit Academy. Tinerele au împărtășit experiența lor de studii, precum și utilitatea cursurilor Academiei.

natalia1Natalia Burganova

„Am ajuns să fiu studentă a primei ediții Rockit Academy fără să planific acest lucru. Am fost la sesiunea de informare despre Academie și mi s-a părut o oportunitate interesantă. Mereu mă întrebam cum ar fi fost dacă aș fi lucrat în domeniul marketingului sau într-un domeniu relevant publicității. Timp de trei ani și jumătate am lucrat în domeniul resurselor umane și, spre sfârșit, simțeam că aveam nevoie de o schimbare și, de dorit, de una creativă.

Rockit Academy a fost o oportunitate foarte bună – cursul oferea un sumar foarte bun, de la A la Z, al întregii industrii. Mă gândeam că prin intermediul cursurilor îmi voi da seama mai bine dacă mă potrivesc sau nu domeniului dat. Pe la mijloc de cursuri, am fost acceptată să lucrez într-o companie locală, ceea ce demonstrează oarecum utilitatea cursului. De fapt, dacă li s-ar părea că nu se aprofundează în cunoștințe, studenții Academiei trebuie să realizeze că ei eventual vor avea o idee foarte bună despre cum lucrează totul. Spre exemplu, Alexandru Lebedev a enumerat diverse lifehack-uri începând cu promovările online și terminând cu utilizarea celor mai potrivite instrumente din social media, chestii care nu credeam că e posibil să le faci pe Facebook. De asemenea, un alt mentor, Sandra Cavallo, ne-a povestit despre întreaga sa experiență internațională.

Oaspeții speakeri, de asemenea, au avut teme și prezentări interesante – cineva a vorbit despre tipurile de aplicații pentru smartphone-uri, altcineva despre Google și utilitatea lui, altcineva despre Infographics. Astfel, pot spune că, cursul a fost foarte bine structurat, mai ales partea practică, în cadrul căreia, noi, studenții, ne-am împărțit pe grupuri și am lucrat la anumite proiecte.

Din punctul meu de vedere, cursurile sunt o investiție foarte bună, mai ales dacă vrei să schimbi radical ceva. Tu doar investești în tine și în viitorul tău. Poate că, pentru studenți, cursul ar putea părea un pic scump. Îi îndemn pe cei mai creativi să găsească o posibilitate de a învăța și acestea pot fi o mulțime – spre exemplu, dacă fac o teză sau o cercetare serioasă pe o anumită companie, i-ar putea îndemna pe reprezentanții acesteia să-i ajute să studieze sau să acopere cel puțin o parte din cheltuieli; dacă și-au găsit un potențial angajator, aceleași negocieri ar putea funcționa.

Îi îndemn pe toți doritorii să aplice la aceste cursuri eficiente, întrucât și nouă ni s-a explicat că asemenea cursuri apar din necesitatea unor specialiști în domeniu pe piață. Chiar dacă mai apoi nu lucrezi în domeniu, niciodată nu încurcă să acumulezi cunoștințe noi despre o sferă diferită. Niciodată nu știi dacă acestea îți vor servi pe viitor.”

 

ana1Ana Efros

„Am ales să urmez cursul Rockit Academy, pentru că simțeam că aveam nevoie de noi cunoștințe pentru a ieși din rutina lucrului de zi cu zi și pentru a face un salt pe plan profesional. A fost o investiție de succes, pentru că am reușit să cunosc mulți oameni buni, care au împărtășit din bogata lor experiență din diverse domenii care au tangențe cu comunicarea digitală. Într-un final, Rockit m-a ajutat să-mi dezvolt o rețea profesională și să descopăr lumea comunicării digitale care este atât de importantă, indiferent de domeniul în care activezi. Recomand cu căldură.”

Data limită a înregistrărilor este 25 septembrie. Costurile cursurilor sunt de 200 de euro pe întreaga perioadă de studii. Dacă dorești să participi la Academie, să-l îndemni pe un lucrător de-al tău să treacă prin aceste cursuri sau dacă dorești să oferi suport echipei Rockit Academy, contactează-i la adresa de email info@rockit.md sau la numărul de telefon 0682 16 939 ce aparține coordonatorului de proiect Ecaterina Dolta. De asemenea, mai multe detalii despre proiect afli pe pagina oficială a proiectului, dar poți urmări și pagina de Facebook Rockit Academy.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine