(foto) Cantina Liceului „Vasile Vasilache” din Chișinău a fost deschisă după renovare

38365
Foto:PC: IPN

Elevii de la Liceul „Vasile Vasilache” vor mânca la cantina renovată. Administraţia instituţiei şcolare a inaugurat, astăzi, cantina şcolii, care a fost reconstruită după cerinţe igienice noi. Copii se vor alimenta la masa de tip bufet suedez, scrie IPN.

Cantina liceului cu suprafața de 433 de metri pătrați a fost construită din nou, timp de trei ani. Investițiile pentru construcția blocului nou al instituției de învățământ, inclusiv cantina de la parterul clădirii, valorează 7,5 milioane de lei.

„Toată cantina este renovată, începând cu acoperişul, pereţii şi finisând cu mobilierul de aici. După ani de zile, s-a obţinut rezultatul scontat. Îmi doresc foarte mult ca aşa ceva să avem în mai multe instituţii. Este un produs foarte bun creat pentru beneficiul copiilor”, a declarat şefa Direcției educație, tineret şi sport din Capitală, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb.

Cantina şcolii nu a fost renovată de ani de zile. „Cantina anterioară era amenajată într-un atelier vechi al şcolii profesionale. Aveam încă o cantină, la poartă, încă mai veche – din anul din 1989, din care cădeau bucăţi de tencuială, iar condiţiile erau foarte proaste pentru alimentaţie. În perioada aceasta atât de grea, totuşi, s-au găsit finanţe pentru reconstruirea ei”, a menţionat directoarea liceului, Vera Bălănel.

În liceu învaţă 689 de copii, toţi având posibilitatea să se alimenteze la noua cantină. Dintre aceştia, gratuit vor mânca elevii claselor a I-a – a IV-a, copiii din familii social-vulnerabile şi 20% dintre copiii aflaţi la grupă. Costul unui mic dejun pentru copii este de 10 lei, prânzul – 8,5 lei. Sursele financiare în acest scop sunt acoperite din bugetul municipal. Cantina nou inaugurată dispune și de un bufet, astfel că acolo se pot deservi și ceilalți elevi ai școlii, care nu beneficiază de mese gratuite.

„Am aşteptat foarte mult renovarea cantinei. Aici avem o cantină mare, frumoasă, încăpătoare şi luminoasă. Îndrăznesc să zic în stil european”, a afirmat preşedintele Comitetului părintesc, Tamara Chihiac.

În prezent, în municipiul Chișinău activează 45 de cantine cu autoservire. Totodată, în acest an mai urmează a fi deschise încă 12 astfel de obiective.

 

PC: Chisinau.md
PC: Chisinau.md
PC: Chisinau.md
PC: Chisinau.md
PC: Chisinau.md
PC: Chisinau.md
PC: Chisinau.md
PC: Chisinau.md
PC: Chisinau.md
PC: Chisinau.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine