(foto) Fântânile uitate ale Moldovei – o punte către puritatea sufletului țăranilor

tumblr_nt0ks451eb1td7l66o3_1280
Foto:PC: Irina Samson

Tânăra Irina Samson a vizitat spațiile rurale ale Moldovei, din preajma Orheiului, Butuceni și a captat câteva fântâni vechi din localitate – un element al gospodăriilor de altădată ce își pierde din utilitatea sa în prezent.

Irina a distribuit fotografiile pe blogul săuevidențiind, din punctul său de vedere, o punte către puritatea sufletului țăranilor, dar și legătura acestora cu pământul-mamă.

„Asemenea fântâni precum cele din imagine «se sting», din păcate, împreună cu generația bătrână din sate. Aceste fântâni au istorie, au mâini dibace care le-au dat viață. Sunt un fel de extensie a creatorilor”, a scris Irina.

Tânăra a relatat că a ales să capteze aceste imagini, deoarece reprezintă o Moldovă pe cale de dispariție, o Moldovă care este apreciată de cei din afară, dar nu de noi. „Încercăm să ne occidentalizăm și lăsăm în paragină valorile poporului nostru – care, de fapt, ne poate duce și menține numele în lume”, a conchis Irina.

Potrivit spuselor sale, fântânile au servit pentru ea și drept sursă de inspirație în realizarea documentarului său de licență, care urmează să fie produs anul acesta, chiar dacă a menționat că acesta nu va fi nici pe aproape despre fântâni.

Seria de fotografii pe care le vei vedea mai jos va continua într-un mini proiect multimedia.

 

PC: Irina Samson
PC: Irina Samson
PC: Irina Samson
PC: Irina Samson
PC: Irina Samson
PC: Irina Samson
PC: Irina Samson
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine