Liderii protestelor din PMAN susțin că sunt intimidați. Le-au fost intentate procese penale

DSC_3186
Foto:PC: Dinu Bubulici

Liderii Platformei „Demnitate şi Adevăr” susţin că membrii Consiliului Marii Adunări Naţionale sunt intimidaţi, pe numele lor fiind intentate procese penale, în aşa fel încât autorităţile să poată să-i fileze şi să le intercepteze convorbirile telefonice.

Aceştia susţin că se constată o lipsă de reacţie din partea autorităţilor cu privire la revendicările stipulate în rezoluţia votată pe 13 septembrie în PMAN şi în aceste condiţii vor recurge la acţiuni mai intense, transmite IPN.

„Vom informa instituţiile internaţionale şi ambasadele despre faptul că autorităţile au iniţiat procese penale, avându-i în vizor pe membrii consiliului. Care este scopul acestor procese penale? Au drept scop urmărirea fizică a acestor persoane, dar şi interceptarea telefonică şi de altă natură a acestora”, a declarat preşedintele consiliului, Andrei Năstase, precizând că scopul este de a intimida organizatorii acţiunilor de protest.

Andrei Năstase a menţionat că protestatarii vor recurge la înfăptuirea, pas cu pas, a revindecărilor, prin diversificarea şi intensificarea acţiunilor, prin organizare de marşuri, pichetări a tuturor instituţiilor statului, dar şi prin extinderea protestelor în toată ţara. O primă acţiune în acest sens este pichetarea sediului Procuraturii Generale.

Membrii platformei DA au organizat pe 13 septembrie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, o nouă acţiune de protest de amploare în cadrul căreia au votat o rezoluţie. Protestatarii au acordat vot de blam „guvernării oligarhico-criminale” a Republicii Moldova şi au solicitat repetat alegeri anticipate. De asemenea, aceştia au anunţat despre edificarea unei mişcări politice de alternativă şi a unei liste nominale a unui Guvern. În caz de neexecutare a revindecărilor protestatarilor, aceştia anunţă declanşarea unei greve generale şi alte acţiuni de nesupunere civică.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine