(foto) Moldovenii plecați peste hotare susțin protestarii de acasă

unnamed
Foto:PC: Diaspora din Chiacogo/Erica Cusnariov

În urma protestului din 6 septembrie ce a avut loc în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, #diez a publicat un articol în care a arătat cum îi susțin moldoveni de peste hotare pe cei de acasă.

#diez a recepționat un mesaj de la moldoveanca Erica Cusnariov, stabilită în Chicago, care, alături de alți compatrioți, a susținut protestatarii ce luptă la Chișinău. „Ne bucurăm din tot sufletul că cei de acasă sunt atât de neclintiți! Un protest masiv, rapid și agresiv ar fi ca un val cu mult mai puțin efect decât acest protest extrem de pașnic, dar cu o influență înzecită, că guvernarea a ajuns să spere numai la faptul că oamenii vor pleca. Am făcut această poză în susținerea celui de-al doilea val de protest de astăzi! Bravo, frați basarabeni! Bravo! Și cei din diasporă care nu s-au făcut auziți, vă puteți arăta susținerea și trebuie să o faceți, dacă țineți minte de unde sunteți!”, a afirmat moldoveanca cu referire la protestul din 13 septembrie.

 

PC: Diaspora din Chiacogo/Erica Cusnariov
PC: Diaspora din Chiacogo/Erica Cusnariov

Alexandru Machedon, un alt cetățean, a distribuit pe pagina sa de Facebook fotografii prin care afișează susținerea venită din ‎Hong Kong‬. „Ne iubim țara și dorim să revenim cât mai repede acasă, pentru că noi toți merităm o Moldovă prosperă, cu cetățeni liberi și fericiți. M-am săturat de dezbinare, propagandă prostească și clasificări colorate, e important să fim un popor unit și puternic, să ne alegem un lider care va iubi și va dezvolta Moldova!”, s-a exprimat Alexandru.

 

PC: Facebook/Alexandru Machedon
PC: Facebook/Alexandru Machedon
PC: Facebook/Alexandru Machedon
PC: Facebook/Alexandru Machedon
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine