Parajurist.md – Platforma unde poți primi asistență juridică online de la un parajurist

para2
Foto:Câteva din domeniile la care cetățenii pot primi consultație online, PC: captură foto parajurist.md

Cetățenii a 29 de localități din Moldova beneficiază și urmează să beneficieze de serviciile unor parajuriști – persoane care oferă asistență juridică primară în diverse domenii. Acum, cetățenii țării pot beneficia de consultații și pot găsi răspunsuri la diverse întrebări juridice pe platforma parajurist.md.

Platforma parajurist.md este destinată persoanelor care solicită informație juridică online. Platforma este ușor lizibilă, iar acolo vei găsi în primul rând informație bine-structurată pe diverse blocuri, cum ar fi despre proprietate, familie, procesul civil și altele, fiind ușor de accesat. Astfel, cetățenii au la dispoziție un instrument util pentru soluționarea problemelor simple de natură juridică. Site-ul se adresează publicului larg, fără restricții.

Platforma a fost concepută drept o metodă de aplicare Legii cu privire la asistența juridică garantată de stat în mod online, pentru ca cetățenii, în special cei din regiuni mai îndepărtate, să primească asistență de natură juridică. De asemenea, cei ce doresc să se informeze despre drepturile și obligațiile sale, despre prevederile legislației într-un anumit domeniu sau despre posibilitățile existente de a obține asistență juridică garantată de stat pot accesa site-ul.

De asemenea, poți găsi lista parajuriștilor activi în țară. Cei care consideră că nu au aflat răspunsul deplin la întrebarea sa, pot să-i contacteze pe prajuriști, lăsând un mesaj lor, iar aceștia promit că vor oferi un răspuns prompt.

În același timp, cetățenii sunt rugați ca informația ce o primesc să fie utilizată strict pentru ghidare. În cazul unor întrebări mai serioase, ce necesită o asistență juridică calificată, cetățenii sunt rugați să apeleze la specialiști competenți, în funcție de domeniul căruia îi corespunde problema care trebuie soluționată.

Proiectul „Impulsionarea proceselor democratice din Republica Moldova prin abilitare și participare”, implementat de către Fundația Soros încă din 2013, a implicat nu doar crearea platformei, dar în primul rând crearea unei rețele de 31 de parajuriști, care-și exercită activitatea în diverse zone rurale ale țării și oferă consultație promptă tuturor persoanelor ce au nevoie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine