Isprava unei tinere din Sângerei! A furat mașina victimei cu care a stat la o masă

img_8955
Foto:PC: igp.gov.md

O femeie de 34 ani, locuitoare a orașului Sângerei, a fost reţinută de forțele de ordine pentru că ar fi răpit un automobil de marca „Mazda”.

Potrivit proprietarului, la 10 septembrie, curent, ora 14.40, ar fi parcat automobilul pe marginea carosabilului în localitatea Grimăncăuți, raionul Briceni, iar în jurul orei 15.30 a depistat lipsa acestuia.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală suspecta şi-a recunoscut vina oferind detalii despre circumstanţele sustragerii unităţii de transport. Femeia ar fi pătruns în automobil prin deschiderea lacătului, după ce a luat cheile de pe masa la care a stat împreună cu victima.

Suspecta nu este la prima abatere, anterior aceasta a fost judecată pentru escrocherie.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru „răpirea mijlocului de transport”. Dacă-i va fi dovedită vinovăția, bănuita riscă amendă de la 10.000 la 20.000 lei sau până la doi ani de închisoare.

În acest sens, Poliţia vine cu unele recomandări pentru proprietarii de automobile:

# Dotați automobilul cu un sistem de alarmă;
# Verificați dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute;
# Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact;
# Utilizați sistemul de blocare a axului volanului, a cutiei de viteze sau a sistemului de frânare;
# Dacă pe locul unde s-a aflat autoturismul sunt urme lăsate de infractori (geam spart, urme de încălţăminte sau accesorii auto deteriorate), luaţi măsuri de protejare a acestora până la sosirea experţilor criminalişti.

Veronica Railean

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine