(video) Hoț la 16 ani! Sustrăgea în mod deschis bani de la cumpărătorii farmaciilor și magazinelor

foto1-700×352
Foto:Reținut în flagrant delict pentru jafuri în mai multe farmacii din capitală

Un minor în vârstă de 16 ani, domiciliat în capitală, a fost reţinut şi escortat de forțele de ordine pentru că ar fi sustras în mod deschis bani de la o doamnă, în timp ce se afla într-o farmacie din sectorul Botanica. Incidentul a avut loc la sfârşitul săptămânii curente, iar suspectul a fost reţinut de nişte martori, în timp ce încerca să fugă de la locul faptei.

Imediat a fost informat serviciul specializat 902, deplasându-se la faţa locului grupa operativă din cadrul Inspectoratului de poliţie de sector. Poliţiştii au constatat cu certitudine acţiunile criminale ale persoanei, după ce au audiat victima şi respectiv, după ce au examinat secvenţele video de la camerele de luat vederi instalate în local. Ulterior, s-a dovedit că minorul a fost implicat şi în alte cazuri similare, săvârşite la două magazine alimentare după acelaşi scenariu. Iniţial urmărea potenţiala victimă, iar în momentul când scotea banii din portmoneu, individul îi sustrăgea şi fugea într-o direcţie necunoscută.

În context a fost iniţiate mai multe procese penale pentru jaf, fiind informaţi angajaţii Procuraturii din sectorul Botanica despre reţinerea minorului, conform competenţelor prevăzute de lege. Legislaţia penală în vigoare prevede amendă în mărime de la 4.000 la 10.000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de la 2 la 5 ani.

Direcţia de Poliţie a mun.Chişinău solicită cetăţenilor să informeze imediat serviciul specializat 902, atunci când se comite o contravenţie sau infracţiune.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine