A fost dat startul competiției Diamond Challenge Moldova. Iată cum te poți înscrie

di
Foto:Participanți ai ediției trecute Diamond Challenge

A fost dat startul competiției Diamond Challenge Moldova. Începând chiar de acum și până pe 30 septembrie te poți înregistra în competiția care îți poate oferi un premiu de 500 USD și o călătorie în SUA.

Diamond Challenge Moldova este o competiție internațională de antreprenoriat, destinată elevilor claselor a 9-a – a 12-a (licee, colegii, școli profesionale), cu spirit competitiv, ce au o idee de afacere și își doresc implementarea acesteia. Acest proiect, de origine americană, își propune să întrunească mai multe echipe de pe teritoriul întregii țări, a câte doi-patru membri, ghidați de un lider adult (profesor, antreprenor local, voluntar al Corpului Păcii etc.), care vor avea ocazia să cunoască o abordare inovativă a domeniului de business, să consulte mentori avizaţi în diverse domenii și să dezvolte singuri o idee de afacere.

Diamond Challenge se desfășoară în limba engleză.
Competiția nu presupune o taxă de participare, ci doar dorința de implicare.

Cum te poți înregistra?

În competiție vă puteți înscrie accesând site-ul: http://diamondchallenge.org/ și dând click pe Register (dreapta sus).

 

diamond
Diamond Challenge prevede două secțiuni: Business Concept (idee clasică de business) și Social Venture (business social). Înainte de a vă decide, citiți cu atenție informația despre ambele pe pagina de Facebook. Chiar dacă încă nu aveți o idee clară de afacere, faceți un brainstorming cu echipa și decideți care dintre competiții vă place mai mult.

Dacă vă înregistrați la categoria Business Concept, atunci veți concura alături de alți colegi din R.Moldova. Din noiembrie și până pe 20 decembrie se vor depune conceptele de afacere (maxim cinci pagini). În ianuarie, urmează finala națională, la care cele 12 echipe ce au trecut de semifinală își vor prezenta ideile în fața unui juriu (maxim cinci minute per prezentare).

Premiul la etapa națională presupune 500$ cash și o călătorie pentru doi membri ai echipei la Delaware, SUA, la finala internațională a concursului, unde se va da bătălia pentru premiul mare, în valoare totală de 10.000$. Pentru a vă înregistra, dați click pe Register, după care alegeți din lista de țări Moldova și completați spațiile cu informație relevantă.

Dacă vă înregistrați la categoria Social Venture, trebuie să vă înregistrați echipa la secțiune Social Venture. Până pe data de 15 ianuarie 2016, trebuie să trimiteți conceptul în scris (cinci pagini) și să faceți un mic filmuleț despre ideea voastră, pe care să-l încărcați pe site. Pe site veți concura cu colegii voștri din SUA, Africa, Moldova și Georgia. Pe data de 9 februarie vor fi anunțați semifinaliștii (premiu pentru fiecare: 1.000$) La data de 24 februarie vor fi anunțați top trei finaliști care vor fi invitați în aprilie la Youth Summit Entrepreneurship 2016, unde se va da bătălia pentru premiul mare în valoare totală de 10.000$.

În cazul în care vreți să aflați mai multe detalii despre competiție, puteți scrie și la: info@diamondchallengemoldova.org.

Proiectul „Diamond Challenge Moldova” este implementat de A.O. INVENTO în colaborare cu Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri, cu susținerea financiară a Ministerului Tineretului și Sportului în cadrul Programului de Granturi 2015”, a University of Delaware – Horn Program in Entrepreneurship și a Ambasadei Statelor Unite în Republica Moldova.

Persoană de contact:
Ana Mîrza, PR Manager Diamond Challenge Moldova
Telefon: 069007798
Email: anamirza21@gmail.com.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine