(foto, video) Șase polițiști răniți și opt persoane reținute după altercațiile din 6 septembrie

2
Foto:Altercații violente la sediul Procuraturii Generale

Șase polițiști s-au ales cu diferite traumatisme în urma altercațiilor dintre oamenii legii și protestatari care au avut loc ieri, 6 septembrie, în fața Procuraturii Generale.

Procuratura sectorului Râșcani a emis ordonanță de reținere pe numele a opt persoane, printre care și un minor, reținute pentru acțiuni ilegale manifestate prin comportament agresiv față de forțele de ordine. Astfel, șapte dintre ei au fost reținuți pentru 72 de ore, iar minorul pentru 24 de ore. Printre cei reținuți se numără Grigore Petrenco și Mihail Amerberg.

În urma expertizei, s-a constatat că una din persoanele reținute se afla în stare de ebrietate narcotică.

Amintim că cele opt persoane au fost reținute în timpul marșului de protest organizat pe 6 septembrie de Grigore Petrenco în fața Procuraturii. Protestatarii au încercat să pătrundă cu forța în sediul instituției. Manifestanții au manifestat un comportament agresiv față de forțele de ordine, încercând să destabilizeze ordinea publică.

Poliția nu exclude faptul că, bănuiții reținuți pe cazul dezordinilor în masă ar putea fi potențialii suspecți în cauzarea leziunilor corporale polițiștilor aflați în exercițiul funcțiunii.

În acest caz, Politia va iniția șapte cauze penale în baza art. 349 alin. 1 prim Cod Penal al Republicii Moldova. Dacă va fi dovedită vinovăția suspecților, aceștia riscă amendă în mărime de la 10 000 la 20 000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la trei ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine