Cazul Codreanca: Edilul presupune că școala de dans ar fi fost construită ilegal pe teritoriul parcului

newsmaker
Foto:PC: NewsMaker.md

După ce au fost publicate numeroase știri privind construcția ilegală a unui bloc între Parcul Dendrarium și UPS „Ion Creangă”, precum și despre protestul tinerilor ansamblului de dans „Codreanca” pentru a opri construcția ilegală a unui bloc locativ de 14 etaje din fața școlii lor, informația despre acest caz a ajuns și în vizorul edilului Capitalei.

Iată de ce, Dorin Chirtoacă s-a pronunțat astăzi în cadrul unei conferințe de presă despre construcția ilegală a blocului locativ.

Primăria încă săptămâna trecută a venit cu decizia de a sista lucrările de construcție, însă cei responsabili de acest proiectul ilegal au continuat lucrările, lăsând și o surpriză în fața Școlii de dans „Codreanca” – câteva găuri în asfalt.

Edilul Capitalei s-a pronunțat negativ asupra implicării „copiilor ce au dansat” în semn de protest, menționând că acest caz iese „dintr-o limită a unor abordări legitime”. În plus, Dorin Chirtoacă a spus că se va documenta în privința construcției clădirii „Codreanca”, care la fel ar fi putut fi făcută ilegal, pe teritoriul Parcului Dendrarium.

În acest context, Primarul a sugerat ca toate părțile implicate și anume UPS „Ion Creangă”, Parcul Dendrarium, Școala de dans „Codreanca” și firma de construcție să vină la o ședință specială la Primăria Mun. Chișinău în ceea ce privește cauzele obiective din care construcția blocului nu poate continua, menționând că, astfel, va clarifica anumite lucruri despre viitorul copiilor implicați în protest.

În această dimineață, PSRM a organizat o acțiune de protest în fața primăriei mun. Chișinău, împotriva reluării construcției unui bloc locativ în fața clubului „Codreanca”. Urmărește #diez pentru alte detalii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine