Primul video mapping creat în Moldova va fi proiectat pe fațada Muzeului Național de Istorie

_DSC6370
Foto:PC: nationalmuseum.md

Primul video mapping făcut în Moldova va fi proiectat pe fațada Muzeului Național de Istorie pe data de 9 septembrie, ora 20:30.

Pentru a celebra premiul oferit Ministerului Culturii şi Agenţiei de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor de către asociaţia Europa Nostra pentru ocrotirea patrimoniului cultural al Republicii Moldova, Nomad Collective este încântat să vă prezinte „LUM/useum”.

Participarea la eveniment este gratuită.

Clădirea Muzeului Naţional de Istorie găzduieşte artefacte ce reprezintă părţi ale trecutului Republicii Moldova. Însăşi această clădire este un martor ce a supravieţuit istoriei tumultoase a ţării.

 

„Prin această animaţie vrem să retrăiţi istoria acestei clădiri de la construcţia ei în sec. al XIX-lea, prin câteva distrugeri şi până în prezent. Muzeul Naţional de Istorie este dovada vie că dăinuirea patrimoniului construit este posibilă în pofida elementelor distructive din jur”, afirmă organizatorii.

Video mapping-ul reprezintă folosirea unui edificiu drept ecran pentru a proiecta animaţii video ce îşi schimbă formele şi liniile tradiţionale prin crearea de iluzii optice.

Nomad Collective este o echipă compusă din voluntari europeni (#EVS) şi oameni creativi locali.

 

PC: Delegation of the European Union to Moldova
PC: Delegation of the European Union to Moldova

Ceremonia de acordare a premiului #EuropaNostra este organizată în cooperare cu Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova.

Vezi evenimentul pe Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine