O adolescentă din Drochia a fost violată de doi angajați ai MAI

dreamstime_xxl_32257414
Foto:PC: semneletimpului.ro

Doi angajaţi ai Ministerului de Interne au fost reţinuţi în stare de ebrietate, după ce au violat o minoră de doar 14 ani. Fapta celor doi reprezentanţi ai Întreprinderii de Stat Servicii de Pază a Ministerului Afacerilor Interne a fost comisă noaptea trecută, ne informează cei de Publika.md.

Fata le-a povestit anchetatorilor că, în drum spre casă, lângă liceu, a fost abordată de către angajaţii Serviciului Pază de Stat, care se aflau în maşina de serviciu. Ei i-au propus să o ducă până acasă, însă nu au dus-o departe. Violul ar fi fost comis chiar lângă instituţia de învăţământ. Poliţiştii au stabilit că cei doi angajaţi ai MAI se aflau în timpul orelor de serviciu, iar unul dintre ei şi-a pierdut arma din dotare, care a fost găsită însă ulterior, acolo unde fata spune că s-ar fi produs violul.

„Poliţiştii au stabilit că angajaţii, fiind în stare de ebrietate avansată, au agresat-o fizic pe minoră. Când au fost reţinuţi, asupra bănuiţilor nu a fost depistată nicio armă, dar deplsându-se la faţa locului, aproximativ 300 de metri, a fost găsit un pistol şi un încărcător cu opt cartuşe”, a spus ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Drochia, Olga Chistol.

Familia fetei este devastată. Mama spune că minora se află în stare de şoc şi chiar a ameninţat că îşi va pune capăt zilelor. În acest caz, au fost pornite două cauze penale pentru viol şi pentru conducerea maşinii în stare de ebrietate.

„E pornită o anchetă de serviciu pe aspectele disciplinare atât ale angajaţilor respectivi, cât şi ale conducerii întreprinderii respective a filialei din Drochia. Serviciul Pază de Stat urmează singur să-şi facă regulă vizavi de angajaţii săi”, a declarat ministrul de Interne, Oleg Balan

Rezultatele preliminare ale expertizei medico-legale au confirmat că minora a fost violată. Cei doi angajaţi ai Întreprinderii de Stat Servicii de Pază riscă până la 12 ani de închisoare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine