„Ziua Națională a Vinului” va avea loc în primul weekend al lunii octombrie

KP5A9169
Foto:PC: Oficiul Național al Viei și Vinului

Cea de-a 14-a ediţie a Zilei Naționale a Vinului se va desfășura la Chișinău în zilele de 3 și 4 octombrie. Ca și anul precedent, evenimentul va fi prezentat sub brandul unic de ţară „Vinul Moldovei. O Legendă Vie”.

Astfel, în primul weekend din octombrie, centrul capitalei va găzdui una dintre cele mai frumoase sărbători naționale, unde reprezentanții sectorului vitivinicol al Moldovei, alături de oaspeții din țară și de peste hotare, vor celebra produsul nostru național, Vinul Moldovei.

11863424_979844298703269_1321820727301352957_n

Potrivit organizatorilor la eveniment vor fi:

– peste 40 din cele mai bune companii vinicole din Republica Moldova;
– peste 500 tipuri de vinuri de calitate destinate pentru degustare;
– peste 100.000 vizitatori, inclusiv aproximativ 10.000 turişti străini;

La Ziua Naţională a Vinului 2015 vizitatorii vor avea ocazia să descopere legenda vinului din Moldova, care va fi prezentată în showuri tematice şi concerte.
De asemenea, se vor organiza master-classuri de culinărie cu bucate tradiționale și internaționale. Invitații vor avea oportunitatea să învăţe să savureze aromele vinurilor din soiuri autohtone, cât şi cum să asorteze corect vinul cu felurile alese de mâncare.

În acest an în PMAN puteți participa și la Școala Vinului, unde veți învăța să degustați vinurile ca un profesionist și să apreciați vinurile de calitate.

O să revenim în curând cu un program mai detaliat evenimentului. Pagina de Facebook a evenimentului o găsești aici.

Evenimentul va fi organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) în colaborare cu Ministerul Agriculturii și Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Vinuri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine