CNN: Moldova recomandată drept una din cele mai bune regiuni vitivinicole din lume

A_taste_of_Moldovan_musical_culture__wine_-_Winerist_2
Foto:PC: winerist.com

Toată lumea știe clasicele regiuni vitivinicole din lume: Tuscany, Burgundy, Bordeaux, Rioja, Napa Valley. De curând, iubitorii de vin sunt familiarizați și cu “noile clasice” cum ar fi Stellenbosch din Africa de Sud, Marlborough din Noua Zeelandă și Barossa Valley din Australia. Dar nu toate din cele mai bune regiuni viticole din lume au fost încă descoperite. De fapt, despre unele dintre cele mai bune regiuni care produc vin s-ar putea nici măcar să nu au auzit niciodată. Una din aceste regiuni este și Moldova. Iată cum au descris-o cei de la CNN.

Moldova

Deși vinificația în Republica Moldova are o istorie de peste 5.000 de ani, vinul din Moldova – dar și însăși Moldova, se află în general, „în afara razei radarului”.

Amplasată între România și Ucraina, vinurile acestei țări micuțe sunt o încântare, de la alb indigene, precum ar fi Rara Neagră, Plavai, Sauvignon, Chardonnay. Aici veți găsi și excelente vinuri roșii, uscate din partea de sud a Moldovei: Saperavis robust, Cabernet elegant, Pinot Noir.

Este interesant că aproape un sfert din toți moldovenii sunt vinificatori, iar după densitatea plantațiilor de viță de vie este cea mai densă regiune din lume. Moldova este, de asemenea, casa celei mai marei crame din lume, Milestii Mici, care deține mai mult de două milioane de sticle de vin.

Țara are, de asemenea, cel mai mare beci de vinuri din lume, Mileștii Mici, care deține mai mult de două milioane de sticle.

Un loc bun de vizitat este orașul subteran Cricova care produce „vin catifelat”, cu o densitate medie, Rara Neagră, obținut exclusiv din struguri indigeni din Moldova.

140626145251-moldova-cricova-horizontal-large-gallery

 

Alte regiuni vitivinicole recomandate de CNN sunt Sicilia din Italia; Tasmania din Australia; Swartland din Africa de Sud; Michigan; Franciacorta din Italia; Bekaa Valley din Liban; Walla Walla Valley din Oregon și Washington; Moravia din Republica Cehia și Soave din Italia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine