5 proiecte locale pentru elevii care vor să-și crească inteligența financiară

11054510_794148874009397_9170963291530099088_o
Foto:Tinerii antreprenori la Erudit Club PC: Facebook/Tînărul Antreprenor

Perioada liceului este cel mai oportun moment pentru a-l dedica educației și propriei dezvoltări. Există proiecte locale gratuite, destinate exclusiv elevilor, iar timpul prețios nu trebuie să-l irosești, pentru că inteligența financiară este o posesiune valoroasă ce trebuie îmbunătățită zilnic.

Ca să-ți îmbunătățești IQ-ul financiar, Adrian Bratu, pe blogul său tânăr, a pregătit o listă cu câteva proiecte de traininguri despre business, gestionarea banilor și antreprenoriat.

Diamond Challenge

 

PC: Facebook/Diamond Challenge Moldova

Diamond Challenge este un program educațional de business lansat de către o universitate prestigioasă din SUA, care se desfășoară pe întregul an academic și cuprinde mai multe țări de pe mapamond printre care și Republica Moldova.

Programul include o competiție la nivel național și internațional a planurilor de afaceri și mai include traininguri de business, public speaking, lean canvas, antreprenoriat social etc. Pe site-ul oficial, la compartimentul CURRICULUM este un curs online cap-coadă de antreprenoriat începând cu soluții de a găsi idei de afaceri până la implementarea ideilor. Cursul include materiale video cu teorii și exemple de businessuri interesante cât materiale scrise cu un rezumat asupra temei și sarcini de rezolvat. Programul pentru anul acesta a fost lansat oficial pe 8 august, la Biblioteca Municipală B.P. Hașdeu. Mai multe informații sunt pe pagina de Facebook a programului.

UpGreat

 

PC: Facebook/UpGreat

UpGreat este un program mai amplu destinat exclusiv elevilor și pus pe picioare de către organizația studențească AIESEC.

Au în palmares deja peste 10 ediții cu tematici de business online, IT, business, advertising, marketing, project management, leadership, jurnalism etc. și peste 1 000 de participanți. Trainerii programului sunt oameni de afaceri sau tineri care au deja niște succese pe nișa lor. De apreciat la acest program este practicabilitatea cursurilor și networking-ul valoros creat. Anual au loc câte două ediții, una primăvara și alta toamna. Pentru a urmări anunțurile, abonați-vă la pagina UpGreat de Facebook.

Tânărul Antreprenor

 

PC: Facebook/Tînărul Antreprenor

Tânărul Antreprenor este un produs mai vechi al ONG-ului Agapi și cuprinde o mulțime de cursuri de antreprenoriat, economie, educație financiară, leadership, public speaking etc. destinate liceenilor.

Programul e la a șasea ediție și se derulează pe întregul an academic. Înregistrarea la program se face în luna septembrie, iar formularul de aplicare îl găsești pe pagina de Facebook.

Angry Business

 

PC: Facebook/Angry Business

Angry Business este o comunitate de business, care oferă atât traininguri și programe gratuite, cât și contra cost.

Ele sunt destinate proprietarilor de afaceri pentru a-și optimiza întreprinderile și maximiza profitul, dar și pentru tinerii care-și propun lansarea propriei afaceri. De cele mai multe ori, toate informațiile apar pe site-ul oficial sau pe pagina de Facebook.

Junior Achievement

 

PC: Facebook/Junior Achievement Moldova

Junior Achievement este o asociație obștească a cărei misiune constă în motivarea și pregătirea tinerei generații pentru a se afirma cu succes în economia de piață.

JA oferă o gamă largă de programe pentru elevii din toate treptele de școlarizare. JA se angajează să instruiască profesori care ar urma să predea elevilor. Pentru a fi parte a comunității JA, este nevoie de acordul administrației. Avantajele pe care le oferă JA elevilor sunt oportunitatea de a participa la competițiile internaționale din cadrul programelor (simularea online – TITAN, Competiția Europeană Compania Anului), apartenența la o rețea globală educațională și profesională, oportunitatea de a participa la evenimentele naționale dedicate tinerilor din program (Competiția Națională Compania Anului, Olimpiada la Economie, Job Shadow Day, Innovation Camp, întruniri cu reprezentanții mediului de afaceri). Mai multe informații despre programe găsești pe pagina web a asociației și pe Facebook.

∗∗∗

Avantajul acestor programe offline nu este doar practicabilitatea și valoarea informațiilor acumulate, ci și faptul că-ți dezvolți o rețea de networking valoroasă care au aceleași interese și necesități, iar împreună dezvoltați o afacere sau stabiliți un parteneriat.

 

Mai multe materiale utile pentru tine citește pe un blog tânăr.

Adrian Bratu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine