Scrisoare publică: Dragă Dorin Chirtoacă, poate începeți să scrieți cu diacritice?

tricolor12
Foto:Dorin Chirtoacă PC: moldnews.md

Echipa #diez a decis să scrie un mesaj public pentru Dorin Chirtoacă, în care să-l roage să scrie cu diacritice. Dacă nu pentru noi, măcar pentru dragostea pentru limba română.

„Dragă Dorin Chirtoacă,

Îți scrie echipa #diez.

Noi știm că sunteți popular pe rețelele de socializare, iar ceea ce publicați este văzut, distribuit și apreciat de mii de persoane. Noi știm că deja la cel de-al treilea mandat, pentru multe persoane, reprezentați un model, și nu doar de conduită.

De asemenea, știm că dumneavoastră, prin ceea ce faceți atât online, cât și offline, influențați comportamentele a mulți tineri din Chișinău, dar și din Moldova.

Sunteți foarte activ pe rețelele de socializare, ceea ce este un avantaj în comunicarea cu susținătorii Dumneavoastră.

În acest an, în România, a fost lansată campania Adoptă un Ș, care încearcă să motiveze tinerii să scrie cu diacritice, pentru că limba română e mai frumoasă când o vezi așa cum se aude. Mai știm că de curând, la Primărie vreți să lansați o pagină care să publice greșelile de ortografie din Chișinău.

Noi credem că dumneavoastră țineți la Limba Română în toate formele sale, de aceea vrem să vă rugăm ca măcar de la sărbătoarea Limba Noastră, din 2015, Dumneavoastră să scrieți pe pagina Dorin Chirtoacă cu diacritice și așa veți influența pozitiv, măcar într-un mod, viața locuitorilor municipiului Chișinău, dar și a Moldovei.

De asemenea, nu ne furați și din timpul nostru atunci când vă cităm și trebuie să punem diacriticile lipsă.

Mulțumim mult,

Cu drag, echipa #diez.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine