Creează o revistă inedită cu tematica „Neighbours” la Școala Internațională de Toamnă

school
Foto:PC: International Autumn School

Tinerii pasionați de subiecte artistice, jurnalism și design grafic sun invitați să participe la o școală de toamnă, organizată de Robert Bosch Foundation în colaborare cu Serviciul German de Schimb Academic (DAAD).

Îți mai amintești de revista „NOUĂ”, prima revistă independentă din Republica Moldova, care a fost creată de un grup de tineri entuziaști din Moldova, România și Ucraina, ghidați de trei experți în domeniu. În cazul în care ai ratat șansa să participi în anul 2014 la programul care a și stat la baza creării revistei „NOUĂ”, în acest an ai ocazia să participi la Școala Internațională de Toamnă care va viza același scop – de a crea o revistă independentă cu un nou concept.

 

Revista „NOUĂ – Stories from Moldova”, PC: Igor Udușlivîi

Școala Internațională de Toamnă va găzdui 20 de studenți, absolvenți și tineri profesioniști din Germania, Republica Moldova și Ucraina. Aceasta va fi constituită din două părți, prima având loc la Chișinău, iar mai târziu – la Kiev. Scopul școlii va fi de a crea o revistă, care va fi publicată în engleză, cu posibila traducere a fiecărui articol în germană, română, ucraineană sau rusă, în dependență de limba maternă a participanților.

Școala va fi alcătuită din workshopuri conduse de către specialiști în domeniul jurnalismului și editori, precum și întruniri cu experții locali și persoanele ce cunosc mai multe despre factorii de decizie. Participanții, de asemenea, vor avea oportunitatea să se decidă asupra conceptului revistei, dar și asupra aspectului ei. Tema centrală este conceptul „Vecinilor”, care va fi abordat din diverse perspective.

Școala Internațională de Toamnă este în căutare de participanți din diverse discipline: Științe Sociale, Umanistice, Arte Frumoase și altele. Dacă ai experiență în ceea ce privește scrierea și redactarea articolelor, publicare, pictură/desen, fotografie, design grafic și altele, și ești interesat în participarea în cadrul școlii, completează formularul de participare și transmite-l pe adresa de e-mail sophia.bellmann@gmail.com.

Formularele de înregistrare sunt acceptate până la ora 18:00, 9 septembrie. Despre rezultatele procesului de selecție vei afla până pe 20 septembrie. Mai multe detalii afli pe pagina de Facebook a școlii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine