Ai o idee de afacere inovativă? Înscrie-ţi proiectul în concurs şi poţi câştiga finanţare de până la 1 milion de lei

poza2
Foto:PC: AITT

Agenţia pentru Inovare şi Transfer Tehnologic din cadrul Academiei de Ştiinţe a Moldovei lansează concursul proiectelor de inovare şi transfer tehnologic pentru anul 2016. În cadrul concursului vor fi finanțate cele mai bune proiecte.

Scopul principal al concursului este dezvoltarea unei economii bazate pe inovații și transfer de tehnologii noi, prin stimularea și dezvoltarea IMM-lor inovaționale.

Cerința obligatorie de participare este elaborarea și implementarea unei inovații sau transferul tehnologiilor noi în Republica Moldova. Perioada de implementare a proiectelor de inovare și transfer tehnologic este de maxim doi ani.

Proiectele de inovare şi transfer tehnologic se finanţează de la bugetul de stat, în volum de cel mult 50 %, acordându-se prioritate proiectelor cu pondere mai mare de cofinanţare din sursele proprii a agentului economic, care constituie minim 50 % din bugetul total al proiectului.

Finanțarea proiectului din bugetul de stat este până la un milion de lei pentru un an de implementare a proiectului. În cadrul concursului vor fi finanțate cele mai bune proiecte. IMM și instituțiile publice câştigătoare vor beneficia de 50 % pentru implementarea proiectului și planului său de afaceri.

Ideea de afaceri inovațională trebuie să fie în cadrul următoarelor direcţii strategice:

# Materiale, tehnologii şi produse inovative
# Eficienţa energetică şi valorificarea surselor regenerabile de energie
# Sănătate şi biomedicină
# Biotehnologie

Grupul ţintă sunt întreprinderile mici și mijlocii și instituțiile din sfera științei și inovării din Republica Moldova.

Condițiile de eligibilitate şi alte detalii despre organizarea concursului aflaţi din apelul oficial.

Proiectele se vor prezenta în două exemplare pe suport de hârtie şi în format electronic la adresa Agenției pentru Inovare și Transfer Tehnologic. Formulare necesare pentru participarea la concurs pot fi descărcate de aici.

Termenul limită: Proiectele se vor depune în perioada de 1 mai-30 noiembrie 2015.

Adresă:

mun. Chişinău, str. Mioriţa, nr. 5, et. 4, of. 407
Telefon: (022) 88-25-60

Persoane de contact:

Lilian Boboc, 060611635, boboc.lilian@gmail.com

Vadim Iațchevici, 068115110, vadim.iatchevici@gmail.com

Lefter Melania, 068997893, lefter.melania1990@gmail.com

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine