De când a legalizat marijuana, statul Colorado face bani pentru a construi școli

marijuana
Foto:PC: harvestoftempe.com

Într-o singură lună, în statul american Colorado s-a vândut, legal, marijuana în valoare de 34 de milioane de dolari, din care 3,4 milioane au susţinut construcţia de noi şcoli. Totodată, rata infracţionalităţii în stat a scăzut cu 15 %. Statul a legalizat marijuana acum trei ani şi, de atunci, vânzările continuă să crească, iar rata criminalităţii, să scadă.

Potrivit celor de la TOTB, numai în luna august a anului trecut, în Colorado s-a vândut marijuana (cu scop recreaţional, nu medicinal) în valoare de 34 de milioane de dolari. Din această sumă, 10 % au mers înspre construcţia de noi şcoli. Numai din taxele impuse pe acest comerţ, statul american a câştigat, între ianuarie şi octombrie 2014, suma de 60,1 milioane de dolari, iar estimările pentru anul în curs sunt şi mai mari. De aceşti bani profită, în sens pozitiv, comunităţile din Colorado, care primesc fonduri pentru educaţie şi pentru combaterea infracţionalităţii.

Exemplul statului Colorado ar putea inspira şi alte state americane să legalizeze marijuana recreaţională, ca economia şi viaţa lor socială să aibă de câştigat. Scăderea ratei infracţionalităţii cu 15 % în Colorado este, fără îndoială, o motivaţie foarte bună în acest sens. Rata crimelor a scăzut cu şi mai mult – 42 %. Un alt beneficiu este reducerea drastică a şomajului, la pachet cu o creştere economică a afacerilor diverse, care profită, şi ele, de infuzia de lichiditate generată de comerţul cu marijuana.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine